DuList IN

OTVORENA ZA GRAĐANE I GOSTE Ovako danas izgleda Kava

OTVORENA ZA GRAĐANE I GOSTE Ovako danas izgleda Kava

Plaža Kava na Babinom kuku od prošlog je tjedna otvorena za sve građane i goste. Kako javljaju iz tvrtke Valamar Riviera, nakon nekoliko mjeseci intenzivnih radova, predstavljen je jedinstveni koncept plaže Kava, koji dosada nije viđen u Dubrovniku.

– UPU Babinog kuka kojeg je donio Grad Dubrovnik u travnju 2009. godine nije slučajno predvidio uređenje plaže Kava jer je bilo potrebno konačno taj prostor devastiran početkom prošlog stoljeća urediti. Naime, lokacija Kava je nastala početkom prošlog stoljeća vađenjem kamena za gradnju određenih građevina u predjelu Gruža pa se priroda pobrinula da se, kroz skoro jedno čitavo stoljeće, izbori na način da je makija djelomično pokrila otvorene stijene prema moru.

Ono što prirorda (makija) nije uspjela popraviti, investitor – društvo Valamar Riviera je poštivajući sva urbana pravila pribavilo sve potrebne dozvole te izvršilo potrebiti zahvat pažnjom ekološki osviještenog investitora, gradeći zaštitu plaže isključivo priorodnim elementima (kamen, drvo, zelenilo itd.) kako bi ovaj dio grada Dubrovnika bio na usluzi građanima i gostima na najvećoj mogućoj razini – navode u priopćenju za medije iz Valamar Riviere.

Na samoj plaži otvoren je Coral Beach Club uključujući veliki bar s bogatom ponudom hrane i pića, sanitarije, kabine za presvlačenje, ležaljke, suncobrane i tuševe. U večernjim satima ovaj objekt se pretvara ambijent idealan za opuštanje uz koktele i probrane gastro delicije, a ima i mogućnost održavanja raznih događanja poput koncerata, gala večera, koktel zabava, vjenčanja i sl.

– Plaža Kava s otvorenim Coral Beach Clubom nastavlja raditi u organizaciji naših partnera – obitelji Feller, koji su već niz godina uspješni poduzetnici u sličnom poslu u raznim europskim destinacijama, a namjera nam je da zajedničkim djelovanjem podignemo kvalitetu turističkog proizvoda na plažama, što naši gosti i sugrađani svakako zaslužuju – navode iz Valamar Riviere dodajući kako su za projekt imali veliku potporu Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist