Natrag
25.4.2019 22:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

OTVORENA TRIBINA Novi put predstavljen u Metkoviću

16.3.2014 @ 11:31 Dulist Politika

Podijelite:

Najmlađa stranka na hrvatskoj političkoj sceni, Nacionalni forum, sinoć  se predstavio građanima Metkovića u Gradskom kulturnom središtu. Na skupu je govorio idejni začetnik i osnivač Nacionalnog foruma, dr Nikica Gabrić, koji je svojim  sugrađanima u rodnom gradu iznio ideju Novog puta,  te planove stranke na budućim europarlamentarnim izborima.
Taj južni dio naše domovine, osim što je pogođen prometnom izoliranošću,  trpi i velike posljedice ekonomske krize. Poznat je po jakoj poljoprivredi kojemu je okrenut veliki dio tamošnjeg stanovništva, ali slabljenje industrije i velika nezaposlenost za posljedicu imaju i sve više migracija mladih. Upravo se Nacionalni forum u svojim političkim nastojanjima zalaže za oživljavanje gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta i ulaganje u nove poslove i proizvodnje kako bi se barem zaustavio demografski pad u krajevima kojima i danas nedostaje mladih obitelji i novorođenčadi.
Na tribini je bilo riječi o mnogim temama, a posebno je zanimanje izazvala rasprava o izgradnji termoelektrane u dolini rijeke Neretve.
„Sigurno je da je ovome kraju potreban stabilan i ekološki prihvatljiv izvor energije, ali da li je to termoelektrana i kakvih tehničkih i tehnoloških svojstava, takvu odluku mogu donijeti samo građani ovoga kraja na temelju argumenata stručnjaka. Nacionalni forum, kao stranka koja se zalaže za održivi razvoj društva i svih krajeva, uz poštivanje europskih ekoloških standarda, a i ja kao čovjek rođen ovdje i privržen svome gradu, organizirat ćemo uskoro otvorenu i stručnu raspravu po tom pitanju i nastojati doprinijeti donošenju najbolje odluke za sve,“ –  izjavio je predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić.
Od početka svoga djelovanja, Nacionalni forum  okupio je više od tri tisuće aktivnih sudionika, surađivao s mnogobrojnim inozemnim i domaćim stručnjacima,  te ponudio brojne razvojne projekte, a sada kao najmlađa hrvatska politička stranka u svojim redovima broji više od tisuću članova diljem zemlje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana