Kultura

Otvorena izložba Viktora Daldona

Izložba Viktora Daldona otvorena je ovog četvrtka u Studiju Let 777 u nastavku ciklusa kojim se predstavljaju dubrovački autori.

Autor je izložio radove iz 2009. godine velikog formata i u kombiniranoj tehnici,  koje nije još izlagao s obzirom da se zadnje dvije godine  morao baviti drugim poslovima radi egzistencije.
– Od motiva izdvojio bih nasilje i humor- dodao je za duList.

Inače, Viktor Daldon je nedavno u kući Bukovac u Cavtatu otvorio još jednu izložbu svojih radova, a idućeg tjedna njegovi radovi također će biti izloženi u Florinom domu u Uvali Lapad, dok će u kolovozu upriličiti veliku izložbu u Kopenhagenu.
 
Viktor Daldon rođen je 1972. godine u Dubrovniku. 1995. godine upisuje Pedagoški fakultet u Rijeci (Odsjek likovne umjetnosti), a 1996. godine nastavlja studij na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, gdje diplomira u klasi profesora Eugena Kokota 2001. godine. Član je HDLU-a i HZSU-a. Dobitnik je rektorove nagrade za slikarstvo 2001. godine.

Samostalno izlaže od 1999. godine (Zagreb, Dubrovnik, Momjan, Cavtat, Novo Mesto), te od 1998. godine na brojnim skupnim izložbama od Zagreba, Dubrovnika, Budimpešte, Italije, Francuske…) Umjetnikova djela nalaze se u zbirkama: stalni postav Moderne galerije u Zagrebu, Umjetničke galerije u Dubrovniku, Galerije Branko Ružić u Slavonskom Brodu, te u zbirci Matice hrvatske u Zagrebu, Erste banke u Zagrebu, HT-mobile u Zagrebu. Živi i radi u Dubrovniku.

Pročitajte još

DUBROVAČKI PAVILJON U Veneciji održan umjetnički razgovor Angele Richter i Marthe Wilson

Dulist

PROJEKT ‘RENESANSNI VRT’ I ove godine izvedbe u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Dulist

VEČERAS U DVORU Gitarist Mak Grgić nastupa s repertoarom popularne glazbe

Dulist