Natrag
22.2.2019 07:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvorena izložba Viktora Daldona

11.7.2013 @ 21:54 Baldo Marunčić Kultura
5;5

Podijelite:

Izložba Viktora Daldona otvorena je ovog četvrtka u Studiju Let 777 u nastavku ciklusa kojim se predstavljaju dubrovački autori.

Autor je izložio radove iz 2009. godine velikog formata i u kombiniranoj tehnici,  koje nije još izlagao s obzirom da se zadnje dvije godine  morao baviti drugim poslovima radi egzistencije.
– Od motiva izdvojio bih nasilje i humor- dodao je za duList.

Inače, Viktor Daldon je nedavno u kući Bukovac u Cavtatu otvorio još jednu izložbu svojih radova, a idućeg tjedna njegovi radovi također će biti izloženi u Florinom domu u Uvali Lapad, dok će u kolovozu upriličiti veliku izložbu u Kopenhagenu.
 
Viktor Daldon rođen je 1972. godine u Dubrovniku. 1995. godine upisuje Pedagoški fakultet u Rijeci (Odsjek likovne umjetnosti), a 1996. godine nastavlja studij na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, gdje diplomira u klasi profesora Eugena Kokota 2001. godine. Član je HDLU-a i HZSU-a. Dobitnik je rektorove nagrade za slikarstvo 2001. godine.

Samostalno izlaže od 1999. godine (Zagreb, Dubrovnik, Momjan, Cavtat, Novo Mesto), te od 1998. godine na brojnim skupnim izložbama od Zagreba, Dubrovnika, Budimpešte, Italije, Francuske…) Umjetnikova djela nalaze se u zbirkama: stalni postav Moderne galerije u Zagrebu, Umjetničke galerije u Dubrovniku, Galerije Branko Ružić u Slavonskom Brodu, te u zbirci Matice hrvatske u Zagrebu, Erste banke u Zagrebu, HT-mobile u Zagrebu. Živi i radi u Dubrovniku.

Komentari





O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana