Kultura

Otvorena izložba ‘Slike s vjenčanja’ Ivice Propadala

Otvorena izložba 'Slike s vjenčanja' Ivice Propadala

Dubrovčani su sinoć mogli uživati u nesvakidašnjoj izložbi, ‘Slike s vjenčanja’ autora Ivice Propadala koja se s početkom u 22 sata otvorila u Dubrovačkoj kući. 

– Izložba je isprva bila izraz bunta nakon referenduma lady Markić – kazao je autor, dodavši i kako danas ova pomalo kontroverzna izložba više nije bunt već pohvala zakonu.
– Predstavljena je u Zagrebu i Sarajevu, a kako kod nas u umjetničkom svijetu kažu: „izložba će putovati po regionu“ – rekao je na izložbi Andrija Seifried.
Matičarka ili ‘materničarka’ kako su u šali nazvali glumicu Brautović podjsjetila je na obaveze braka, te dodijelila i certifikat’ autoru.

– Nakon što je ova izložba bila izraz bunta ona je sada postala hommage mojim roditeljima koji su me u mom malom mjestu imena Livno naučili toleranciji i poštivanju – kazao je.
Slike prikazuju jednostavne prikaze parova odnosno kopije slika s vjenčanja koje obično vise iznad bračnih kreveta. Stoga mi je zadovoljstvo otvoriti ovu izložbu te pozivam: neka uđu s bilo koje strane, kako kome paše – kaze Propadalo.
Tijekom večeri je izložbu pogledala i jedna od najpoznatijih hrvatskih pjevačica, Josipa Lisac.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist