Natrag
21.2.2019 14:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvorena izložba s kolonije Šipan 2013.

29.11.2013 @ 13:29 Ana Prohaska Kultura
15;15

Podijelite:

Izložba slika likovnih umjetnika amatera koji su sudjelovali na likovnoj koloniji „Šipan 2013.“ otvorena je ovog petka u atriju Palače Sponza.

Kolonija je održana u listopadu 2013. godine u hotelu Šipan. Bila je to 14. likovna kolonija po redu, nakon one održane na Lopudu. Ovo je inače 20 izložba po redu koju su organizirali Zajednica kulturno umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovačka likovna udruga, u suradnji s TZ-om Grada Dubrovnika.
 
Želja organizatora je bila da stvorena nova umjetnička djela s temom Elafita – Lopuda, Šipana i Koločepa, kroz izložbe u Dubrovniku i u drugim gradovima Hrvatske, bude promotor ove jedinstvene turističke destinacije.
 
Svoje radove na izložbi predstavilo je 30 slikara iz naše Županije, iz Dubrovnika, Ploča, Opuzena i Korčule, te Zagreba i Podace, s preko sedamdeset djela u različitim tehnikama – ulje i akril na platnu, akvarel, emajl i kombinirana tehnika.
 
Izložba koju su organizirali i Turistička zajednica Grada Dubrovnika će biti otvorena do 2. siječnja iduće godine.  

Na otvaranju su govorili predsjednik  Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije Zdravko Obradović, Nikša Bender zadužen za ativnosti u likovnoj sekciji, dok je izložbu otvorio zamjenik župana Davorko Obuljen.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana