Kultura

Otvorena izložba s kolonije Šipan 2013.

Otvorena izložba s kolonije Šipan 2013.

Izložba slika likovnih umjetnika amatera koji su sudjelovali na likovnoj koloniji „Šipan 2013.“ otvorena je ovog petka u atriju Palače Sponza.

Kolonija je održana u listopadu 2013. godine u hotelu Šipan. Bila je to 14. likovna kolonija po redu, nakon one održane na Lopudu. Ovo je inače 20 izložba po redu koju su organizirali Zajednica kulturno umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovačka likovna udruga, u suradnji s TZ-om Grada Dubrovnika.
 
Želja organizatora je bila da stvorena nova umjetnička djela s temom Elafita – Lopuda, Šipana i Koločepa, kroz izložbe u Dubrovniku i u drugim gradovima Hrvatske, bude promotor ove jedinstvene turističke destinacije.
 
Svoje radove na izložbi predstavilo je 30 slikara iz naše Županije, iz Dubrovnika, Ploča, Opuzena i Korčule, te Zagreba i Podace, s preko sedamdeset djela u različitim tehnikama – ulje i akril na platnu, akvarel, emajl i kombinirana tehnika.
 
Izložba koju su organizirali i Turistička zajednica Grada Dubrovnika će biti otvorena do 2. siječnja iduće godine.  

Na otvaranju su govorili predsjednik  Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije Zdravko Obradović, Nikša Bender zadužen za ativnosti u likovnoj sekciji, dok je izložbu otvorio zamjenik župana Davorko Obuljen.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist