Kultura

Otvorena izložba s kolonije Šipan 2013.

Izložba slika likovnih umjetnika amatera koji su sudjelovali na likovnoj koloniji „Šipan 2013.“ otvorena je ovog petka u atriju Palače Sponza.

Kolonija je održana u listopadu 2013. godine u hotelu Šipan. Bila je to 14. likovna kolonija po redu, nakon one održane na Lopudu. Ovo je inače 20 izložba po redu koju su organizirali Zajednica kulturno umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovačka likovna udruga, u suradnji s TZ-om Grada Dubrovnika.
 
Želja organizatora je bila da stvorena nova umjetnička djela s temom Elafita – Lopuda, Šipana i Koločepa, kroz izložbe u Dubrovniku i u drugim gradovima Hrvatske, bude promotor ove jedinstvene turističke destinacije.
 
Svoje radove na izložbi predstavilo je 30 slikara iz naše Županije, iz Dubrovnika, Ploča, Opuzena i Korčule, te Zagreba i Podace, s preko sedamdeset djela u različitim tehnikama – ulje i akril na platnu, akvarel, emajl i kombinirana tehnika.
 
Izložba koju su organizirali i Turistička zajednica Grada Dubrovnika će biti otvorena do 2. siječnja iduće godine.  

Na otvaranju su govorili predsjednik  Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije Zdravko Obradović, Nikša Bender zadužen za ativnosti u likovnoj sekciji, dok je izložbu otvorio zamjenik župana Davorko Obuljen.

Pročitajte još

DESET GODINA DU PISACA ‘Literat je naš najveći ponos!’

Andrea Falkoni Račić

‘A ŠETNJA MU BILA MRSKA’ Ivica Bota o Putu sv. Jakova u lipanjskim Putositnicama

Dulist

TAJNA PALA KORČULANSKE KATEDRALE Predavanje na temu 500 godina rođenja Jacopa Tintoretta

Dulist