Kultura

Otvorena izložba „Portreti s Igara“ Iva Grbića

Izložba crteža, grafika, slika i plakata „Portreti s Igara“ dubrovačkog slikara Iva Grbića svečano je otvorena sinoć, 21. kolovoza pred brojnom publikom u atriju palače Sponza.

Ostvarena u povodu 65. obljetnice Dubrovačkih ljetnih igara, izložba „Portreti s Igara“ umjetnika Iva Grbića prikazuje 134 portreta s Igara nastala u razdoblju od 1997. do 2003. godine, u autorovom, kako je sam kazao, najplodnijem stvaralačkom razdoblju. I to je tek probrani dio od više stotina ostalih portreta koji nisu stali na ovu izložbu, a ipak su prikazani u obliku video prezentacije.

Uz uvodnu riječ intendanta Igara Krešimira Dolenčića, o izložbi je govorio autor predgovora u katalogu Ivan Viđen, a o samom umjetniku i njegovoj povezanosti s Igrama od samih početaka govorili su bivši ravnatelji Igara Ivica Prlender i Tomo Vlahutin.

U programu otvorenja izložbe sudjelovali su Ženska klapa Fortuna, Sebastijan Vukosavić na gitari i Folklorni ansambl Linđo dok je program vodila Nila Miličić Vukosavić.

Izložba će se u atriju palače Sponza moći razgledati sve do 15. rujna.

Pročitajte još

‘KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI’ Duodrama o djetinjstvu i mladenačkim danima Marije Jurić Zagorke

Dulist

U ZAGREBU Predstavljanje ‘Sabranih pjesama I. – VI.’ Luka Paljetka

Dulist

IZLOŽBA ‘LJEPOTA LAŽNOG SJAJA’ Pogledajte krivotvorine Picassa i Dalija u Lazaretima

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija