Kultura

Otvorena izložba „Portreti s Igara“ Iva Grbića

Izložba crteža, grafika, slika i plakata „Portreti s Igara“ dubrovačkog slikara Iva Grbića svečano je otvorena sinoć, 21. kolovoza pred brojnom publikom u atriju palače Sponza.

Ostvarena u povodu 65. obljetnice Dubrovačkih ljetnih igara, izložba „Portreti s Igara“ umjetnika Iva Grbića prikazuje 134 portreta s Igara nastala u razdoblju od 1997. do 2003. godine, u autorovom, kako je sam kazao, najplodnijem stvaralačkom razdoblju. I to je tek probrani dio od više stotina ostalih portreta koji nisu stali na ovu izložbu, a ipak su prikazani u obliku video prezentacije.

Uz uvodnu riječ intendanta Igara Krešimira Dolenčića, o izložbi je govorio autor predgovora u katalogu Ivan Viđen, a o samom umjetniku i njegovoj povezanosti s Igrama od samih početaka govorili su bivši ravnatelji Igara Ivica Prlender i Tomo Vlahutin.

U programu otvorenja izložbe sudjelovali su Ženska klapa Fortuna, Sebastijan Vukosavić na gitari i Folklorni ansambl Linđo dok je program vodila Nila Miličić Vukosavić.

Izložba će se u atriju palače Sponza moći razgledati sve do 15. rujna.

Pročitajte još

SLAVIMO ZAJEDNO! 70. godina Ansambla Lado na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

70. DLJI Prošlogodišnja uspješnica ‘Pod balkonima’ ponovno na programu

Dulist

VIDEO/NA DOMINIKANCIMA Ibrica Jusić glazbom uljepšao ovu ljetnu noć

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija