Natrag
22.4.2019 06:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvorena izložba fotografija Katedrale

9.10.2013 @ 19:38 Baldo Marunčić Kultura
20;20

Podijelite:

Nakon hodočašća u Katedralu vjernika najmlađe župe u Dubrovačkoj biskupiji – župe sv. Obitelji iz Mokošice, povodom obilježavanja 300.obljetnice dubrovačke Katedrale, održana je Sveta Misa koju je predvodio župnik don Ivan Bolkovac, a propodvijedao don Hrvoje Katušić.

Zatim je održan koncert zbora Libertas te je u Sponzi otvorena izložba fotografija dubrovačke Katedrale, na čijem je otvaranju govorio  povjesničar umjetnosti Ivan Viđen

Izložba fotografija mladoga rovinjsko – zagrebačkoga fotografa Paola Mofardina prikazuje četrdesetak odabranih motiva dubrovačke katedrale snimljenih na proljeće i ljeto ove godine. Mofardin ih je snimio za vrijeme svojih boravaka u Dubrovniku gdje je radio kao službeni fotograf Instituta za povijest umjetnosti koji u suradnji s dubrovčkom Gradskom župom priprema monumentalnu monografiju o povijesti dubrovačke katedrale.

Izazvan profesionalnim zadatkom povodom katedralne trogodišnjice, autor je snimio niz fotografija određenih zadanom temom – prelijepom baroknom arhitekturom. Crno-bijele fotografije stoga prikazuju Katedralu iz neuobičajenih kuteva (poput  krovova susjednih kuća) i fokusirane su isključivo na građevinu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana