Kultura

Otvorena izložba fotografija Katedrale

Otvorena izložba fotografija Katedrale

Nakon hodočašća u Katedralu vjernika najmlađe župe u Dubrovačkoj biskupiji – župe sv. Obitelji iz Mokošice, povodom obilježavanja 300.obljetnice dubrovačke Katedrale, održana je Sveta Misa koju je predvodio župnik don Ivan Bolkovac, a propodvijedao don Hrvoje Katušić.

Zatim je održan koncert zbora Libertas te je u Sponzi otvorena izložba fotografija dubrovačke Katedrale, na čijem je otvaranju govorio  povjesničar umjetnosti Ivan Viđen

Izložba fotografija mladoga rovinjsko – zagrebačkoga fotografa Paola Mofardina prikazuje četrdesetak odabranih motiva dubrovačke katedrale snimljenih na proljeće i ljeto ove godine. Mofardin ih je snimio za vrijeme svojih boravaka u Dubrovniku gdje je radio kao službeni fotograf Instituta za povijest umjetnosti koji u suradnji s dubrovčkom Gradskom župom priprema monumentalnu monografiju o povijesti dubrovačke katedrale.

Izazvan profesionalnim zadatkom povodom katedralne trogodišnjice, autor je snimio niz fotografija određenih zadanom temom – prelijepom baroknom arhitekturom. Crno-bijele fotografije stoga prikazuju Katedralu iz neuobičajenih kuteva (poput  krovova susjednih kuća) i fokusirane su isključivo na građevinu.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist