Natrag
19.2.2019 22:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvorena izložba “Druga Luka”

19.3.2013 @ 15:44 Andrea Falkoni Račić Kultura

Podijelite:

U sklopu proslave Dana Vele Luke i blagdana sv. Josipa, u galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba „Druga Luka – Arhitektonsko-urbanistički radovi“ skupine mladih Lučana i njihovih prijatelja.

Predstavili su nam zajedničku ljubav prema uvali, iz koje su se otišli u potrazi za znanjem i budućom egzistencijom. Njihovo skupno izlaganje je metaforički povratak svom polazištu od kojeg se ne žele ni nemaju potrebe udaljiti. Luka predstavlja čvrsto uporište kojem posvećuju produkt uma i silinu mladenačkog djelovanja.

Možemo samo izraziti radost što oni imaju snagu za iskorak u luku svog budućeg djelovanja i tako nama promatračima ponuditi viziju urbane i u svakom pogledu uređenijeg mjesta u budućnosti. Hvala Andrei Mušić, Nikici Pavlović, Marku Padovan, Eli Prizmić, Darku Šeparoviću, Tomislavu Tabainu i Kristini Žuveli, studentima ili dojučerašnjim studentima. Oni su mahom stipendisti općine Vela Luka.

Ulaskom u svijet arhitekture i urbanizma ovi mladi ljudi postaju odgovorni za produkt vlastitog rada, a nas posebno raduje odabir njihovih tema, jer pruža nadu da će se većina posvetiti dijelu poimanja ovog prostora i potrebi njegovog stalnog oblikovanja Mediterana čije su tradicije i sami baštinici, koji je njihovo ishodiše, a nadamo se i buduća stručna preokupacija.

Izložbu je otvorio dr. Dinko Radić, ravnatelj Centra za kulturu, a radove je predstavio arhitekt Marko Padovan, jedan od autora. Otvaranju je bilo prisutno pedesetak posjetitelja, koji su sa zanimanjem pozdravili ovakav način predstavljanja mladih luških arhitekata.

Izložba će biti otvorena do 25. ožujka svakim radnim danom od 8 do15 sati.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana