Natrag
23.4.2019 03:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvorena izložba ‘Budućnost’ Bojana Mrđenovića

25.10.2013 @ 19:35 Baldo Marunčić Kultura
22;22

Podijelite:

Izložba fotografija Bojana Mrđenovića pod nazivom "Budućnost", otvorena je ovog petka u prostoru Luže.

Riječ je o zgradama trgovačkog poduzeća Budućnost koje je bilo aktivno u zapadnoj Slavoniji, a na vrhuncu uspjeha imalo je 50-tak prodajnih mjesta. Tematski, ovo je nastavak Mrđenovićevih radova (ciklusi "Dobrodošli", "Toranj", "Toplice, "Obnova") kojemu je cilj dokumentiranje ekonomskih i socijalnih promjena iz jednog političkog uređenja u drugo.
 
Bojan Mrđenović rođen je 1987. godine u Virovitici. Diplomirao je na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti. Studira filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Mrđenović je akademski snimatelj, sudionik nekoliko skupnih i samostalnih izložbi na kojima je i nagrađivan. U Dubrovniku se predstavio izložbom "Dobrodošli" 2011. godine u galeriji Florin dom.

Tekstove u prigodnom katalogu koji prati ovu izložbu napisali su Iva Marčetić (o arhitekturi) i Marin Ivanović (o fotografiji). Izložba je organizirana u suradnji s ustanovom Kinematografi Dubrovnik i bit će otvorena do 5.11.2013.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana