Vaše vijesti

Otvorena Godina Shakespearea u OŠ Lapad

Otvorena Godina Shakespearea u OŠ Lapad

U prigodi 450. godišnjice od rođenja Williama Shakespeara u Osnovnoj školi Lapad profesorica engleskog jezika Roberta Skvrce osmislila je projekt Shakespeare u školi. U provođenju Projekta sudjeluju svi učenici matične škole Lapad i područne škole Montovjerna.

U utorak, 3. prosinca, otvorena je Godina Shakespeara u OŠ Lapad, a tom prigodom predstavljen je sveukupan program, koji će se provoditi iz tjedna u tjedan te službeni plakat, kojeg su izradili učenici osmih razreda. Sve prisutne, učenici koji su sudjelovali u svečanosti otvaranja, oduševili su načinom na koji su im približili Shakespearov život i stvaralaštvo.

Voditeljica programa bila je učenica Dolores Kurtela, a Shakespearov sonet recitirala je učenica Petra Nikoleta Raguž. Naročito je bila zanimljiva priča o Shakespearu Hamlet Rap Style u izvedbi učenika Patrika Prigla, Maria Papca i Antonia Luića.Veliki pljesak zaslužila je učenica Barbara Ćorak koja nam je na flauti odsvirala renesansnu skladbu Green sleeves, a učenicu je pripremila i pratila na klaviru profesorica glazbene kulture Terezija Režić.

Shakespearov i Hamletov duh vjerno nam je predočio učenik Niko Arapović. PowerPoint prezentaciju koja je pratila cijelu izvedbu izradio je učenik Mateo Guljelmović. Na kraju otvaranja prisutne je pozdravila ravnateljica Mirjana Kaznačić ne skrivajući oduševljenje viđenim zahvalivši učenicima lapadske škole i profesorima što svojom kreativnošću i marljivim radom doprinose ugledu Škole. Veselimo se sljedećem druženju s našim Shakespearom.

Paralelno s pričom o Shakespearu pričati ćemo i priču o našem Marinu Držiću na način kako je to osmislila bivša učenica naše Škole Ivana Salatić rekavši:“ Oprostite mister Shakespear, ali gospar Držić je bio prije vas, što nam ne smeta da vam na Lovrjencu iskreno plješćemo“. Za sad Držić se s Lovrjenca spustio u Lapad, a završetkom Projekta vratiti ćemo ga prigodnim programom opet na Lovrjenac.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist