Natrag
17.2.2019 04:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvoren paviljon “Your Black Horizon” na Lopudu

16.6.2013 @ 10:49 Baldo Marunčić Kultura
5;5

Podijelite:

Umjetnički paviljon „Your Black Horizon“ na otoku Lopudu i šestu sezonu za redom otvorio je vrata posjetiteljima prigodnom svečanošću u subotu navečer.

Projekt svjetlosne instalacije, djelo islandskog umjetnika Olafura Eliassona i britanskog arhitekta Davida Adjayea, zapravo je svjetskoj publici predstavljen 2005. godine na 51. Venecijanskom bieannaleu, a potom je 2007. godine pronašla idealnu lokaciju na elafitskom otoku.

– Lopud je jedan od najljepših otoka na svijetu, s velikom povijesti, a posljednjih sto godina i magnet za mnoge ljude iz kulture, umjetnosti, književnosti. Znam koliko je svima bitan turizam, a nadam se da će ovaj projekt doprinijeti nastanku novih projekata slične namjene. Nastavljam obnovu samostana, gdje ćemo kroz godinu ili dvije umjetnost moći prikazati i u samostanu. Ovime se nastavlja povijest Lopuda kao mjesta gdje se okupljaju intelektualci i takvu otvorenost tražim u budućnosti – istaknula je na otvaranju šeste sezone osnivačica i predsjednica Zaklade Thyssen Bornemisza Art Contemporary, nadvojvotkinja Francesca von Habsburg.

Umjetnički paviljon „Your Black Horizon“ na Lopudu ostaje otvoren do kraja rujna.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana