Kultura

OTVOREN FILMSKI KLUB Evo gdje možete uživati u ‘sedmoj umjetnosti’!

OTVOREN FILMSKI KLUB Evo gdje možete uživati u 'sedmoj umjetnosti'!

Dubrovnik ima novo čarobno mjesto susreta kreativnih osoba. Mjesto je to obnovljenog prostora Luže, koja je od ovog ponedjeljka zasjalo u ruhu filmskog kluba.

Dokazalo je to i jučerašnje okupljanje ljubitelja sedme umjetnosti, koji su se sastali kako bi raspravljali o ljepoti koju pruža projekcija filma.

U dvosatnom razgovoru, osvrtima, priči i jednostavno – dobrom druženju, voditelj prve filmske večeri u Luži, redatelj Lukša Benić, po svom odabiru ponudio je publici dva filma, a što je još važnije, otvorio raspravu o umjetnostii flma, što je ovom gradu itekako bilo potrebno. Tako se u fizički malom, ali toplinom velikom prostoru Luže razvila prava filmska vibra. To je i pri otvaranju KINO Kluba Luža istaknula i Đive Galov iz Kinematografa, dodavši kako je ovo mjesto osmišljeno upravo za susrete, rasprave, te što je najvažnije, aktivno uključenje publike u svijet filma.

Sukladno KINO KLUBU, pokreće se inicijativa za novim programima, poput organiziranja kvizova i sličnih kreativnih programa, sve kako bi građani aktivno sudjelovali u kreiranju programa, gdje se uz dodatni sadržaj razvija i publika sama, istaknula je Galov.

Filmovi koji su se gledali u sklopu ‘Kiše kratkiša’ za odrasle, u KINO KLUBU Luža, su PIKNIK redatelja Jure Pavlovića, koji je osvojio Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film, te ZVJERKA mlade filmske redateljice Daine O. Pusić, film koji je osvojio nagradu European Short Pitch u Luxemburgu.

Dodajmo i to kako je KINO KLUB Luža nastao kao projekt suradnje Kinematografa Dubrovnik i Kinokluba Zagreb u sklopu projekta DU2020 ‘Moving Image, Moving City’.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist