DuList IN

OTVOREN ‘FESTIVAL SOLI’ Čokolade sa stonskom soli, vino, jazz…

U tvrđavi Kaštio u četvrtak je svečano otvoren 2. Festival soli, izložbom fotografija ‘Baci kibic’ koja će ostati otvorena do kraja festivala.

Radi se o prvoj samostalnoj izložbi fotografija Sandre Vuletić, a motivi su vezani za stonski krajolik, floru i faunu, običaje i naravno – Solanu.

Nakon toga, posjetitelji su uživali u degustacijama vina i čokolade sa stonskom soli koje je pripremio Event Lab, a za sjajnu glazbenu podlogu brinuo se dvojac Sara & Jappa – otac i kći koji su oduševili izvedbama jazz klasika iz sredine 20. Stoljeća.

Danas je na rasporedu lutkarska predstava za djecu ‘Čarobni grah’ koju izvodi Kulturno društvo Aster Dubrovnik. Radi se o interpretaciji poznate bajke Dječak i čarobni grah, poučne i zanimljive priče. Predstava počinje u 19.30 u Solani Ston.

Udruga djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ‘Djeca Pelješca’ također se priključila festivalu: sutra ćete moći kupiti njihove ručne rađene proizvode i tako pripomoći rad udruge.

U suradnji s muzejom Dom Marina Držića Dubrovnik, u 20.30 u tvrđavi Kaštio otvara se izložba Lene Kramarić ‘Dnevnik čitanja’. Čini ju 10 slika u kombiniranoj tehnici, a radovi su nastali kao rezultat umjetničinog temeljitog proučavanja života i stvaralaštva Marina Držića, te tradicije, običaja i povijesti Grada. Izložba će trajati do 9. Rujna.

U 22 sata u Solani nastupit će Mak Grgić, jedan od najuzbudljivijih mladih gitarista s ovih prostora, kojeg je New York Times opisao kao ‘maštovitog, nadarenog i izražajnog’. Nedavno je završio doktorski studij u SAD-u, gdje i radi na sveučilištu ‘Mount St. Mary’ u Los Angelesu.

Do same lokacije koncerta posjetitelje će odvesti vodič koji će usput ispričati zanimljivu i edukativnu priču o povijesti Stona i značenju solane za ovaj kraj.

Besplatne vodičke ture po Stonu i Solani inače kreću svaki dan u 18:30, a potrebno se ranije najaviti na festivalsoli@gmail.com.

Svaki dan festivala od 18 do 22 sata otvoren je Sajam tradicionalnih proizvoda – Hrvatski otočni proizvod Pelješac, na kojem posjetitelji mogu pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode poput vina, likera, slastica itd.

Danas su na rasporedu predstava, izložba i koncert. Cijeli raspored Festivala Soli Ston 2018. može se pronaći na Facebook stranici Festival soli.

Pročitajte još

Zbog epidemioloških mjera otkazana ‘Đurologija’ u kinu Slavica

Dulist

Željko Raguž izveo Alistaira Overeema na večeru

Dulist

CARINA ZAVLINE Njemačka ljepotica uživa u čarima Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija