Grad

OTVOREN DO SREDINE VELJAČE Objavljen Javni poziv za programe za djecu i mlade

OTVOREN DO SREDINE VELJAČE Objavljen Javni poziv za programe za djecu i mlade

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, objavio je Javni poziv za predlaganje programa, projekata i manifestacija iz područja skrbi o djeci, mladima i obitelji za ovu godinu temeljem Odluke o financiranju programa, projekata i manifestacija koje provode udruge i druge organizacije civilnog društva. Javni poziv otvoren je do 14. veljače 2019. godine

Financijska sredstva osiguravaju se za sufinanciranje javnih potreba čiji se sadržaj odnosi na pružanje izravnih socijalnih usluga korisnicima, kako bi se povećalo komplementarno djelovanje u zadovoljenju potreba ciljanih korisničkih skupina, izbjeglo dupliciranje usluga, poboljšala kvaliteta života djeci, mladima i obiteljima i smanjila socijalna isključenost korisnika, otklonili ili ublažili socijalni rizici u ovim kategorijama, povećao stupanj obrazovanja i mobilnosti mladih, povećao stupanj zaposlenosti mladih, ne samo u turizmu i ugostiteljstvu već i u drugim područjima rada, spriječilo razvoj sociopatoloških oblika ponašanja kod djece i mladih te spriječio razvoj ovisnosti.

Javni poziv se temelji na Nacinalnoj strategiji za mlade, nacionalnoj akciji ‘Gradovi i općine prijatelji djece’ te na lokalnom programu za mlade ‘Mladi i Grad skupa’.

Prijave prijedloga programa i projekata moraju obavezno obuhvatiti jedno od navedenih prioritetnih područja pod skupinama ‘Skrb o mladima’ i ‘Skrb o djeci i obitelji’.

Skrb o mladima
Program Centra za mlade
– ukupna planirana vrijednost ovog prioritetnog područja je 250.000,00 kuna.
Programi razvoja klubova za mlade (temeljem odrednica Socijalnog programa Grada Dubrovnika) – ukupna planirana vrijednost ovog prioritetnog područja je 300.000,00 kuna.
Programi razvoja volonterskih programa za djecu i mlade (temeljem Zakona o volonterstvu) – ukupna planirana vrijednost ovog područja je 50.000,00 kuna.

Skrb o djeci i obitelji
Razvoj programa savjetovališta koji pružaju usluge djeci i obitelji – ukupna planirana vrijednost ovog prioritetnog područja je 120.000,00 kuna.
Programi udruga na ostvarenju akcije ‘Gradovi i općine prijatelji djece’ – ukupna planirana vrijednost ovog prioritetnog područja je 150.000,00 kuna.
Razvoj programa dječjeg gradskog vijeća i dječjeg foruma kao oblika participativnosti i razvoja demokracije kod djece – ukupna planirana vrijednost ovog područja je 30.000,00 kuna.

Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva iznosi 900.000,00 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji udruga ili druga organizacija civilnog društva može ostvariti po pojedinom programu/projektu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos po programu/projektu je 250.000,00 kuna, ovisno o prioritetnom području ovog Javnog poziva.

Okvirni broj Organizacija s kojima će se ugovoriti provedba programa ili projekta temeljem ovog Javnog poziva je 50, a okvirni broj programa/projekata koje će Grad Dubrovnik financirati putem ovog Javnog poziva je 100.

Tekst Javnog poziv, upute za predlagatelje, kriterije i potrebne obrasce može se pronaći na idućoj poveznici.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist