Hrvatska

OTVARAJU SE NOĆNI KLUBOVI Nije dozvoljen ples na podiju

HZJZ objavio je preporuke za rad noćnih klubova. S ciljem zaštite djelatnika i posjetitelja od mogućeg prijenosa korona virusa, HZJZ poseban naglasak stavlja na pojačane higijenske mjere. Tako na ulazu u klub treba biti dezinfekcijsko sredstvo.

Za čaše, posuđe i ostale predmete, HZJZ preporučuje da se ne dijele s drugima.

Za cijelo vrijeme boravka preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između osoba (publike, izvođača i osoblja) od 1,5 metra. Razmak od dva metra preporučuje se između i od izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od četiri metra između publike i izvođača na sceni.U zatvorenom prostoru je preporučeno nošenje maski na licu.

Posjetitelji i osoblje trebaju prije dolaska u klub izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva), zaposlenik se treba javiti nadređenom i ne dolaziti dok se telefonski ne javi liječniku obiteljske medicine.

Ograničenje broja posjetitelja može se postići na nekoliko načina. Prvo se mogu rasporediti stolovi tako da gosti budu udaljeni 1,5 metar, a sukladno o veličini prostora organizator određuje koliko ljudi može ući u klub. Preporučuje se, ako postoji mogućnost, organiziranje rada klubova na otvorenom.

Plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen. Na prostoru plesnog podija preporučuje se da se postave stojeći stolove tako da gosti budu udaljeni međusobno najmanje 1.5 metar.

Od 27. svibnja u zatvorenim je prostorima dozvoljen boravak do 100 ljudi, na otvorenom 300. Od 15. lipnja, u zatvorenom prostoru bit će dozvoljen boravak 200 ljudi, na otvorenom do 500. A od 1. srpnja, u zatvorenom prostoru bit će dozvoljen boravak do 350 ljudi, dok će na otvorenom moći biti do 1000 ljudi.

Izvor: 24sata.hr

Pročitajte još

OTVORENA BIRALIŠTA Hrvatska danas bira tko će u Sabor

Dulist

GLAS PODUZETNIKA ‘Vlada je pogazila sva obećanja, slijedi nam val otkaza’

Dulist

TRAJAT ĆE NAJDULJE DVA MJESECA Počelo ljetno sezonsko sniženje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija