Grad

OTVARA SE GRADSKA KAVANA Hajdarhodžić: Nadam se da ćemo riješiti sve do 15. travnja!

OTVARA SE GRADSKA KAVANA Hajdarhodžić: Nadam se da ćemo riješiti sve do 15. travnja!

Nakon što je zbog kočenja obnove od strane Grada Dubrovnika gotovo 50 ljudi završilo na HZZ-u, konačno bi se trebala otvoriti Gradska kavana. Potvrdio nam je to njezin vlasnik Maro Hajdarhodžić.

– Predali smo papire, čekamo odgovor. Očekujemo brzo rješenje – ističe ovaj dubrovački ugostitelj koji kaže kako je zakonska obveza dostaviti odgovor u roku od 30 dana.

– Nadam se u roku od 30 dana, to je zakonska obveza, ali rekli su mi da će biti brzo. Nadamo se otvaranju do 15. travnja – zaključuje Hajdarhodžić.

Podsjetimo, u kontekstu blokiranja obnove spominjao se i mogući politički reket, kao i da svemu kumuje netko blizak aktualnoj gradskoj upravi, a odbijenicu na obnovu potpisala je krajem godine pročelnica Grada Marita Daničić.

“Temeljem vašeg dopisa od 31. listopada 2013., a glede zahtjeva za suglasnost oko preuređenja prostora Gradske kavane odgovaram u svoje osobno ime i kao pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama, odgovorna za poslove iz nadležnosti odjela.
Gradska kavana je bez konkurencije, apsolutno najvrjedniji gospodarski objekt u vlasništvu Grada Dubrovnika, koji je ujedno i zaštićeni spomenik UNESCO-a.

Prethodna suglasnost, odobrenje iz oblasti zaštite spomenika kulture u ovom slučaju ne znači baš ništa. Pregledom dostavljene dokumentacije s troškovnikom radova potpuno je razvidno da se radi o građevinskim radovima sigurnosno-statičke prirode, koji mogu ozbiljno ugroziti stabilitet objekta. Stoga, što se mene osobno tiče i ovog Upravnog odjela ne dajemo svoju suglasnost na planirani zahvat. Također, vas želim podsjetiti da imate dva ugovora s Gradom glede Gradske kavane gdje se mogu javiti problemi pravne prirode”, stoji u dopisu koji potpisuje pravnica Daničić.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist