Natrag
22.2.2019 01:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

OTP predstavio beskontaktnu debitnu karticu

14.9.2012 @ 18:34 Baldo Marunčić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

OTP banka prva je u Hrvatskoj uvela korištenje MasterCard PayPass debitne kartice za beskontaktno plaćanje, a danas su je u Dubrovniku predstavili Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke, Slaven Celić, član Uprave OTP banke te Milan Gauder, generalni direktor tržišta centralne i istočne Europe iz kompanije MasterCard.

Na kiosku na Stradunu beskontaktnu transakciju predstavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.
 
– Beskontaktno plaćanje je svjetski trend. U svijetu je svakim danom sve više terminala koji nude takvu mogućnost pa vjerujemo da će se ovaj način plaćanja popularizirati i u Hrvatskoj. OTP banka stalno radi na tehnološkim inovacijama i razvoju novih proizvoda, što traži sve više klijenata. U ovoj i u sljedećoj godini banka će više ulagati u unapređenje sigurnosti i funkcionalnosti poslovanja u kartičnom poslovanju što sve klijentima omogućava naprednije, jednostavnije i sigurnije poslovanje njihovim karticama – rekao je Békeffy.
 
Slaven Celić, član Uprave OTP banke, govorio je o novoj tehnologiji i njenim prednostima za klijente banke.
 
– MasterCard PayPass debitna kartica nova je generacija kartice koja zahvaljujući inovativnoj PayPass tehnologiji omogućuje beskontaktno plaćanje. Za plaćanje iznosa do sto kuna nije potreban unos PIN-a ili potpis. Kartica je prilikom plaćanja uvijek u rukama korisnika, ne daje se trgovcu, stoga je pogodna za prodajna mjesta svakodnevne kupnje, jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, kao i za ostala prodajna mjesta gdje su brzina, sigurnost i jednostavnost plaćanja ključne – istaknuo je Celić.
 
– MasterCard PayPass usluga dostupna je u 41 zemlji te na oko pola milijuna prodajnih mjesta širom svijeta. Stoga nam je veliko zadovoljstvo vidjeti prvu stvarnu i funkcionalnu beskontaktnu uslugu i u Hrvatskoj. PayPass usluga idealna je za mjesta gdje tradicionalno dominiraju gotovinska plaćanja te pomaže ljudima ostvariti još jednostavnija, sigurnija i brža plaćanja, ali i smanjiti udio gotovine koja je još uvijek značajno prisutna u svakodnevnom životu. OTP banka naš je partner od povjerenja koji ovom inovacijom otvara novo poglavlje u kartičnom poslovanju u Hrvatskoj – rekao je Milan Gauder, generalni direktor tržišta centralne i istočne Europe iz kompanije MasterCard.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana