Zanimljivosti

OTP predstavio beskontaktnu debitnu karticu

OTP banka prva je u Hrvatskoj uvela korištenje MasterCard PayPass debitne kartice za beskontaktno plaćanje, a danas su je u Dubrovniku predstavili Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke, Slaven Celić, član Uprave OTP banke te Milan Gauder, generalni direktor tržišta centralne i istočne Europe iz kompanije MasterCard.

Na kiosku na Stradunu beskontaktnu transakciju predstavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.
 
– Beskontaktno plaćanje je svjetski trend. U svijetu je svakim danom sve više terminala koji nude takvu mogućnost pa vjerujemo da će se ovaj način plaćanja popularizirati i u Hrvatskoj. OTP banka stalno radi na tehnološkim inovacijama i razvoju novih proizvoda, što traži sve više klijenata. U ovoj i u sljedećoj godini banka će više ulagati u unapređenje sigurnosti i funkcionalnosti poslovanja u kartičnom poslovanju što sve klijentima omogućava naprednije, jednostavnije i sigurnije poslovanje njihovim karticama – rekao je Békeffy.
 
Slaven Celić, član Uprave OTP banke, govorio je o novoj tehnologiji i njenim prednostima za klijente banke.
 
– MasterCard PayPass debitna kartica nova je generacija kartice koja zahvaljujući inovativnoj PayPass tehnologiji omogućuje beskontaktno plaćanje. Za plaćanje iznosa do sto kuna nije potreban unos PIN-a ili potpis. Kartica je prilikom plaćanja uvijek u rukama korisnika, ne daje se trgovcu, stoga je pogodna za prodajna mjesta svakodnevne kupnje, jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, kao i za ostala prodajna mjesta gdje su brzina, sigurnost i jednostavnost plaćanja ključne – istaknuo je Celić.
 
– MasterCard PayPass usluga dostupna je u 41 zemlji te na oko pola milijuna prodajnih mjesta širom svijeta. Stoga nam je veliko zadovoljstvo vidjeti prvu stvarnu i funkcionalnu beskontaktnu uslugu i u Hrvatskoj. PayPass usluga idealna je za mjesta gdje tradicionalno dominiraju gotovinska plaćanja te pomaže ljudima ostvariti još jednostavnija, sigurnija i brža plaćanja, ali i smanjiti udio gotovine koja je još uvijek značajno prisutna u svakodnevnom životu. OTP banka naš je partner od povjerenja koji ovom inovacijom otvara novo poglavlje u kartičnom poslovanju u Hrvatskoj – rekao je Milan Gauder, generalni direktor tržišta centralne i istočne Europe iz kompanije MasterCard.

Pročitajte još

JUTRO KOD MERCANTEA Nije problem s parkingom nego simpatičan prizor

Dulist

Prije godinu dana HIRovci krenuli na put oko svijeta

Dulist

ANTE EREŠ Liječio je Tita i igrače Bayerna. Tek mu je 81. i radit će dok ga služe glava i ruke

Maria Prkut