Grad

OTP BANKA ‘Račun na našoj banci ne ograničava taksiste’

Taxi

Dio dubrovačkih taksista proteklih dana je u medijima izražavao nezadovoljstvo s načinom na koji će ubuduće poslovati na području grada.

Smeta im, naime, što im je Grad kao uvjet izdavanja koncesije ‘nametnuo’ postavljanje u njihova vozila POS uređaja za kartično poslovanje, s tim da im je, kako ističu, na izbor ostavljena isključivo OTP banka. Zanimao nas je stoga stav prozvane institucije, OTP banke, o ovom problemu.

– OTP banka je, na zahtjev Grada Dubrovnika, istaknula svoju ponudu za unapređenje usluga taksi prijevoza, a koja se odnosi na korištenje EFT POS uređaja, ugradnju GPS uređaja te unapređenje postojećeg rješenja izdavanja fiskalnih računa u vozilima taksi službe. Nakon prezentacije tog rješenja Gradu Dubrovniku i Udruženju obrtnika auto taksi prijevoza Dubrovnik, Udruženje obrtnika auto taksi prijevoznika Dubrovnik je prihvatilo ponudu OTP banke te je sklopljen Ugovor o poslovnoj suradnji – kazali su nam iz OTP banke.

– Unapređenje usluga odnosi se na proširenje mogućnosti bezgotovinskog plaćanja u taksi vozilima, što je svakako potrebno u turistički najposjećenijem hrvatskom gradu te unapređenje postojećeg načina izdavanja fiskalnih računa u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Stoga nam je drago što kao poslovni partner možemo sudjelovati u unapređenju usluga koje pomažu razvoju turizma i pomoći podizanju turističkog standarda – stoji u odgovoru.

– S obzirom na neke netočne informacije, želimo pojasniti da taksisti trebaju otvoriti žiro račun i u OTP banci kako bi mogli koristiti navedene EFT POS uređaje odnosno kako bi OTP banka mogla usmjeriti dio prometa ostvarenog kartičnim plaćanjem na njihove poslovne račune. To nikako ne znači da taksisti trebaju prekinuti postojeće poslovne odnose s drugim bankama i zatvoriti svoje poslovne račune u istima – ističu iz OTP banke.

Dodaju kako ne mogu iznositi pojedinosti o ugovoru i njegovoj realizaciji zbog zaštite bankarske tajne koje su se dužni pridržavati u skladu sa zakonom.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist