Natrag
22.3.2019 15:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otkriveno spomen-obilježje “Jakljan 1945.”

24.5.2014 @ 19:08 Dulist Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

U organizaciji Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije danas je na otočiću Jakljanu održana komemoracija te otkrivanje spomen-obilježja “JAKLJAN 1945.”, a u spomen na 214 ubijenih hrvatskih i njemačkih mornara i vojnika, žrtava komunističkog režima.

– Na ovom otoku počinjen je zločin jer je jedan totalitarni režim uvjerio ljude oko sebe kako njegovi ciljevi mogu biti opravdanje za uništavanje pojedinaca, grupa i naroda. To je bio totalitarni komunistički režim. Ali ne smijemo zaboraviti da je takav svaki totalitarni režim i svaki zaslužuje jednaku osudu. Spomenik je sjećanje na grubo vrijeme, ali i mjesto opomene. Ovo je korak ka odbacivanju okova koji nas stežu i otkrivanju istine, jer jedino istina, a ovo je dijelić istine, može odvesti naš narod i naciju ka mirnoj budućnosti, a time i prosperitetu – kazao je župan Nikola Dobroslavić ovom prigodom.

Prigodne riječi uputili su i pomoćnik ministra branitelja pukovnik Ivan Grujić i predsjednik Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik Željko Kulišić.

Po završetku komemoracije položeni su vijenci i zapaljene svijeće te je riječi molitve uputio biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, koji je predvodio i misu zadušnicu u crkvi sv. Stjepana na Šipanu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana