Grad

OTKRIVAMO Vještvo na gradilištu ispod Bourbona radio Zvonimir Franić

Poznato je izvješće sudskog vještaka koji je 11. svibnja 2019. izašao na teren kako bi se stekao uvid u štetu koja je nastala uslijed radova na osiguranju pokosa padine brda na gradilištu neposredno zgradi Grawea gdje niče stambeno-poslovni kompleks čiji investitor je dubrovačka tvrtka Projekt Gruž d. o. o.

Podsjetimo, te noći sa četvrtka na petak došlo je do puknuća vodovodne cijevi postavljene duž Ulice bana Josipa Jelačića čime je onemogućena višesatna opskrba vodom velikom dijelu Lapada. Sanaciji se odmah pristupilo, a prometnica je zatvorena za prolazak vozila do daljnjega.

Mada nam sadržaj izvješća još nije poznat, DuList doznaje, kako se u ulozi sudskog vještaka našao arhitekt Zvonimir Franić, vlasnik Domino nekretnina, inače autor projekta izgradnje, među ostalim, Lapadskih dvora, benzinske stanice u blizini naselja Orašac i dogradnje Hotela Rixos Libertas. Javnost je Franić poznat i kao suradnik dubrovačkog poduzetnika Braslava Turčića na čijim je vilama – bivšoj Titovoj i Villi Eden, bio angažiran za uređenje interijera. Svojedobno je obnašao funkciju ravnatelja Konzervatorskog odjela u Dubrovniku te bio na čelu odjela za izdavanje građevinskih dozvola pri Uredu državne uprave.

Pročitajte još

KROJAČICA VESNA PALUNKO S iglicom u ruci dočekam sitne sate

Maria Prkut

IGOR BILBIJA Moje investicijsko ulaganje postalo je strateško ulaganje

Barbara Đurasović

THOMPSON ZAPJEVAO ZA DAN BRANITELJA Spektakl i ponos na Stradunu

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija