Natrag
23.4.2019 16:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

OTKRIVAMO Protiv Andra Vlahušića vodi se čak 56 sporova!

18.8.2014 @ 8:31 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u pet godina svog mandata rado je viđen ‘gost’ na sudu. Pored razvikanih afera u prošlom i ovom mandatu – Šipan i Lex Vlahušić, manje su poznati detalji ostalih sudskih sporova. Tako je od 1. srpnja 2009. godine (nepunih mjesec dana od preuzimanja vlasti u Gradu u prvom mandatu) do danas protiv Grada Dubrovnika podignuto ukupno 50 upravnih tužbi. Do danas ih je riješeno 17, a ostale su još uvijek u tijeku. Iako u niti jednoj tužbi tuženik nije gradonačelnik Andro Vlahušić, on je kao prvi čovjek Grada odgovorna pravna osoba.
Ne treba zaboraviti ni postupke na Prekršajnom sudu. Naime, prije godinu i pol dana protiv Andra Vlahušića se na Prekršajnom sudu vodilo pet postupaka. Dva spora imao je u svojstvu bivšeg ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik, a ostala tri su u svojstvu gradonačelnika i odgovorne osobe u Gradu Dubrovniku. Nažalost, nismo doznali na koji su način ovi sporovi završili, kao ni koliko se trenutno prekršajnih postupaka vodi protiv Vlahušića.

Što su nam rekli na sudu u Dubrovniku, zašto su podaci proglašeni tajnima dok ih je Visoki upravi sud bez problema dostavio pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana