Grad

OTKRIVAMO Protiv Andra Vlahušića vodi se čak 56 sporova!

Andro - plaća

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u pet godina svog mandata rado je viđen ‘gost’ na sudu. Pored razvikanih afera u prošlom i ovom mandatu – Šipan i Lex Vlahušić, manje su poznati detalji ostalih sudskih sporova. Tako je od 1. srpnja 2009. godine (nepunih mjesec dana od preuzimanja vlasti u Gradu u prvom mandatu) do danas protiv Grada Dubrovnika podignuto ukupno 50 upravnih tužbi. Do danas ih je riješeno 17, a ostale su još uvijek u tijeku. Iako u niti jednoj tužbi tuženik nije gradonačelnik Andro Vlahušić, on je kao prvi čovjek Grada odgovorna pravna osoba.
Ne treba zaboraviti ni postupke na Prekršajnom sudu. Naime, prije godinu i pol dana protiv Andra Vlahušića se na Prekršajnom sudu vodilo pet postupaka. Dva spora imao je u svojstvu bivšeg ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik, a ostala tri su u svojstvu gradonačelnika i odgovorne osobe u Gradu Dubrovniku. Nažalost, nismo doznali na koji su način ovi sporovi završili, kao ni koliko se trenutno prekršajnih postupaka vodi protiv Vlahušića.

Što su nam rekli na sudu u Dubrovniku, zašto su podaci proglašeni tajnima dok ih je Visoki upravi sud bez problema dostavio pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist