Aktualno

OTKRIVAMO I Zelena akcija vlasnik parcele na Srđu!

OTKRIVAMO I Zelena akcija vlasnik parcele na Srđu!

Kada je udruga Srđ je naš pred dvadesetak dana slavodobitno mahala papirom na kojem je ucrtana vlasnička struktura platoa Srđ, javnost nije imala ni najmanje razloga posumnjati na možebitne zanemarene detalje. A njih je, što dokazuju dokumenti kojima smo u posjedu, bilo.

Zagrebačka udruga Zelena akcija koja daje neprijepornu potporu udruzi 'Srđ je naš' još je pred godinu dana postala vlasnikom dijela zemljišta na Srđu. Riječ je točnije o dvije čestice zemlje (u zk. Ul br. 2690 udio: 4/46080, kč br. 2063/4, šuma, k.o Dubrovnik i zk. ul. br. 2287 udio: 4746080, kč. br. 2063/3 šuma) koje je, u ime Zelene akcije kupio Dubrovčanin Enes Ćerimagić.

Na temelju ugovora od 18. travnja 2012. prodavatelj pristaje da kupac, dakle Enes Ćerimagić u ime Zelene akcije, na temelju ugovora, a nakon plaćanja cjelokupnog iznosa, bez ikakvog odobrenja ishodi u zemljišnim knjigama uknjižbu prava vlasništva. Ugovor o kupoprodaji nekretnine sklopljen je kod Javnog bilježnika Duška Sudara u Zagrebu.

Podsjetimo, još 14. travnja udruga 'Srđ je naš' predstavila je nakon uvida u elektroničke zemljišne knjige rekonstrukciju vlasničke karte platoa Srđ koju su, istakli su aktivisti, gradonačelnik i investitor uporno odbijali predstaviti. 

Iz njihove je karte bilo vidljivo kako je četvrtina zemlje na Srđu isključivo vlasništvo Republike Hrvatske, investitori imaju otprilike istu površinu zemlje, dok je dio u vlasništvu građana, a ostatak čine suvlasnički dijelovi.

Čudi, ali i zabrinjava, dakle, prešućivanje 'detalja' da i udruga koja se bori za zaštitu Srđa baš na njemu posjeduje dio zemljišta. Upravo ta činjenica otvara niz pitanja, ponajprije koji je interes Zelene akcije kupnjom parcela na Srđu na kojoj je planiran komercijalni projekt, ali i odakle jednoj udruzi građana sredstva za kupnju nekretnine!?

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist