Natrag
20.1.2019 12:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

OTKRIVAMO Evo koliko iz Star Warsa plaćaju Dubrovčane da zatvore Stradun

23.2.2016 @ 22:23 Dulist dulist IN

Podijelite:

Space Bear Industries, tvrtka koja je zadužena za snimanje Star Wars filma na Stradunu ništa ne prepušta slučaju. S obzirom kako će zbog snimanja filma Stradun i dobar dio butiga, poslovnih prostora, ali i stambenih objekata na glavnoj dubrovačkoj ulici biti zatvoren, iz Space Bearsa su se potrudili da ‘žuganje’ bude na najmanjoj mogućoj mjeri. Kako doznajemo, s vlasnicima objekata, njih 100-tinjak potpisani su ugovori o pravu korištenja kojima u osnovi vlasnici dopuštaju produkciji ulazak u njihove prostore za određenu naknadu. Prema informacijama s kojima DuList raspolaže riječ je o iznosu nešto većem od 20-ak tisuća kuna koje su dobili poduzetnici na ime naknade za zatvaranje svojih objekata, a sudeći prema prvim reakcijama to je iznos s kojima je dobar dio njih itekako zadovoljan s obzirom da će s njime pokriti cjelomjesečni najam prostora.
Ugovorom se predviđa kako vlasnici i korisnici prostora neće biti u svojim objektima za vrijeme snimanja izuzev hitnih slučajeva, a iz Space Bearsa se naravno obvezuju nadoknaditi svu eventualnu štetu koja bi mogla nastati.
Zanimljivo je kako ugovor predviđa i moguće snimanje ‘scena iza kulisa’, za koje produkcijski timovi sebi ostavljaju pravo reprodukcije u ‘bilo kojem mediju koji je danas poznat ili će biti osmišljen u budućnosti zauvijek i u cijelom svemiru, bez ikakve dodatne naknade’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana