Sport

OTKAZANA DIVLJA LIGA Vlašić: Nismo uspjeli naći rješenje!

OTKAZANA DIVLJA LIGA Vlašić: Nismo uspjeli naći rješenje!

Trideset i sedmo izdanje Divlje lige je otkazano, unatoč naporima organizatora da se održi u drukčijim uvjetima. Ovu je informaciju za DuList potvrdio organizator turnira Tonči Vlašić.

-Divlja liga je otkazana zbog dobro poznatih razloga. Nismo uspjeli naći rješenje kako odigrati trećinu utakmica, na što smo uspjeli svesti Divlju ligu nakon promjene sustava natjecanja. Igramo inače više od 20 dana, a sad smo trebali igrati 7 ili 8 dana. Međutim ne postoji neka sigurnost na temelju koje bismo mogli odigrati jednu utakmicu. U slučaju nekog lošeg scenarija, znamo što se dalje događa, a to to je samoizolacija od 14 dana, zatvaranje nekih objekata koji su u blizini mjesta gdje smo igrali. To su razlozi zbog kojih je donesena ovakva odluka – rekao je Vlašić.

Od ’95. bez otkazivanja
Prisjeća se kako je rat zaustavio ovo prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu 1992. godine.

-Tada su se igrači podijelili između sebe i odigrali su revijalnu utakmicu. Idući put ’95. zbog Oluje, odnosno novog napada na grad te je nismo uspjeli završiti. I 93. je finale prekinuto, ne zbog vanjskih utjecaja već zbog tučnjave igrača. Od tada do danas nismo imali problema, svaku smo priveli do kraja – naglasio je.

Tražili su rješenje i odgađali početak prvenstva nekoliko puta.

-Trebali smo krenuti sredinom srpnja pa sredinom kolovoza te smo nakon toga skratili sustav natjecanja. Planirali smo sve odigrati od 16. kolovoza do kraja mjeseca. Sve ovo što se u međuvremenu događa, i kad stanete i razmišljate, nije bilo mjesta drugoj odluci. S ovom nitko nije zadovoljan. Mogli smo ovakvu odluku donijeti prije mjesec dana, ali nismo, u želji da ćemo ipak moći održati prvenstvo. Sad treba ljudima reći, s obzirom na datum koji smo odredili, da moramo otkazati Divlju ligu – rekao je Vlašić i dodao kako nije bilo smisla održati natjecanje, a da nitko od gledatelja ne može doći na utakmicu.
-I to je bila opcija i od toga smo odustali. Bila je i opcija igranje na bazenu, ali jedno je voda, a drugo je more – istaknuo je Vlašić.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist