Županija

OSVRTI I ŽELJE Što su sebi u 2016. zaželjeli Marija Vučković i Davorko Obuljen?

Godina 2015. započela je izborom gospođe Kolinde Grabar Kitarović za prvu hrvatsku predsjednicu, što smatram velim događajem za naš narod i državu. Ponosim se znanjima, načinom komunikacije, stručnošću, ljubavlju prema domovini i odvažnošću gospođe predsjednice. U 2015. ostvareno je nekoliko vrijednih projekata putem strukturno-investicijskih instrumenata EU. Smatram da je razvojna politika puno više od uporabe EU strukturno-investicijskih instrumenata, drago mi je što imam prilike skromno sudjelovati u nekim od takvih projekata i programa. Kraj godine obilježili su izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru s rezultatima koji su donijeli drukčiji način postizanja suradnje nego na prethodnim izborima. Od osobnih događaja, istaknula bih da sam u ovoj godini započela obrazovanje za sudskog vještaka za financije i računovodstvo, proširila suradnju sa Sveučilištem u Dubrovniku, a u obitelji smo obilježili slavlje primanjem sakramenta Prve svete pričesti najstarijeg sina. Događaji su to koji me čine vrlo sretnom.U 2016. godini očekujem početak gospodarskog rasta uz pomoć istinskih strukturnih promjena u zemlji kao i promjenu obiteljske i demografske politike. Očekujem i ostvarivanje važnih projekata prometnog povezivanja razdvojenih i izoliranih područja naše županije, kao i uspjehe u realizaciji drugih započetih projekata na dobro stanovništva hrvatskog juga. Privatno, željela bih da sve ostane isto, te poželjela mir, zajedništvo i dostojanstven život svim hrvatskim obiteljima – rekla je zamjenica župana Marija Vučković.

– Na privatnom planu 2015. godinu ću svakako pamtiti po rođenju kćeri. Tu su još nekakve nove privatne poslovne aktivnosti s partnerima, a što se tiče doktorata, završio sam sav ispitni dio, ostalo je samo istraživanje i dizertacija. Kada govorimo o poslovnoj godini vezanoj uz Dubrovačko-neretvansku županiju dvije su stvari koje bih istaknuo. Prije svega tu je projekt Centra za gospodarenje otpadom, koji je ostvaren unutar svih zadanih planskih aktivnosti, a riječ je o projektu kojega vodim kao zamjenik župana. Druga stvar koju bih istaknuo vezana je za požare na Pelješcu i Korčuli, u što sam bio uključen kao načelnik Stožera po defaultu. Sam Stožer je dosta dobro koncipiran te smo i taj posao dosta kvalitetno završili, barem ako je suditi po svim akterima koji su nam bili od pomoći. Od 2106. godine u privatnom životu očekujem zdravlja, sreće, i ako Bog da, da doktoriram do ljeta ili na jesen i da malo privatne aktivnosti posložim na što kvalitetniji način. U poslu nam je sljedeći korak lokacijska dozvola za Centar za gospodarenje otpadom, što mislim da je velika stvar s obzirom da je riječ o jednom od najvećih projekata na razini Županije. Na političkom planu moram priznati da me živo zanima kako će to izgledati s prvim premijerom koji nije iz političke elite već iz sfere business elite. Zanima me kako će to završiti jer sam godinama smatrao da bi nam trebao upravo takav premijer, a sad ćemo vidjeti jesam li bio u pravu ili ne. Mislim da će ovo funkcionirati, samo je pitanje koliko ćemo dozvoliti – rekao je zamjenik župana Davorko Obuljen.

Pročitajte još

U SRCU EUROPSKE UNIJE 28 mladih iz županije na stručnoj praksi u Bruxellesu

Dulist

U ČETVRTAK U Konavlima zamagljivanjem protiv komaraca

Dulist

OPĆINA O ZAGAĐENJU U MLINIMA ‘Sustav odvodnje otpadnih voda je ispravan’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija