Natrag
17.2.2019 05:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

OSVRT NA 2015. Gdje se uložilo 37 milijuna kuna?

14.1.2016 @ 10:16 Dulist Županija
3;3

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija u 2015. godini ukupno je u obrazovanje, kulturu i sport uložila 37 milijuna kuna, od čega su 24 milijuna kuna redovni materijalni troškovi osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova.

U proračunu su osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, školske projekte, programe prevencija u školama i stipendije učenika i studenata u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

U 2015. dovršeni su mnogobrojni radovi na školama, u potpunosti je završena rekonstrukcija baletne dvorane i višefazna klimatizacija Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Riječ je o radovima vrijednim 620 tisuća kuna. U Gimnaziju Metković uloženo je 400 tisuća kuna za projekt hidrantske mreže, adaptaciju prostora škole te za projekte uređenja potkrovlja.

Završeni su radovi i na ostalim školama kao što je uređenje radionice u objektu Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, sanacija sanitarnih čvorova u Pomorsko-tehničkoj školi, rekonstrukcija fasade i prozora u SŠ Fra Andrije Kačića Miošića te projekt uređenja dvorišta Ekonomske i trgovačke škole.

Učenici OŠ Orebić novu školsku godinu dočekat će u novim prostorima u koje je uloženo 1,5 milijuna kuna.

Županija je i u 2015. godini provela javnu nabavu za sve osnovne i srednje škole te učeničke domove za nabavu računalne i uredske opreme ukupne vrijednosti 800 tisuća kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana