DuList IN

Osvojite ulaznice za večer Beatlesa!

Osvojite ulaznice za večer Beatlesa!

Međunarodni plesni projekt the_beatles Saše Božića i Petre Hrašćanec premijerno možete pogledati u Art radionici Lazareti 22 srpnja u 20 sati, a mi vam dijelimo po dvije ulaznice!

Ako na info@dulist.hr pošaljete svoje ime, prezime i kontakt, možda baš Vi osvojite dvije ulaznice za ovu večer. O čemu se radi?

the_ beatles je završni dio trilogije o odnosu plesa i pop glazbe te nastavak istraživanja Saše Božića i Petre Hrašćanec iz proteklih godina koje su rezultirale predstavama Love will tear us apart, solom za plesačicu Petru Hrašćanec i Boys don’t cry, duetom za Petru Hrašćanec i Marka Jastrevskog. Završni je dio trilogije nastao u koautorstvu i izvedbi S. Božića, P. Hrašćanec, M. Jastrevskogi francuskih plesača Marie Goudot, Juliena Montya i Michaela Pomera, članove Colectiffa Loge 22 (FR) te ansambla plesne skupine Rosas (BE).

Dok se solo Love will tear us apart bavio analizom suvremenih plesnih matrica, Boys dont cry ispitivao je naslijeđe folk pjevačica iz 60’tih, završni dio projekta bavi se Beatlesima, jednim od najkomercijalnijih, najuspješnijih i najpopularnijih sastava u povijesti pop glazbe. Cijeli projekt koncentrirano širi svoja konceptualna polazišta kroz ispitivanje zadanih plesnih formata: solo-duet-kvartet I na kraju se izvodi zajedno, kao 90minutna plesna predstava. U predstavi the_ beatles plesači izvode plesne numere, odabrane pop pjesme, donoseći sa sobom i potpuno različiti emocionalni, odnosno izvođački naboj, kao i neizgovoren podtekst odnosa s glazbom i tekstom na koju plešu. Naglasak je na procesima slušanja, te s njima povezanim procesima auditivne memorije, i uključivanja publike u zajednički proces sjećanja kroz slušanje. Projekt the bealtes ispituje utjecaj praksi sjećanja, oživljavanja zlatnog doba, baveći se tragovima kulturne memorije i načinima proizvodnje plesa kao tjelesnog iskaza te memorije.

Premijerom the_beatlesa, premijerno se izvodi i cijela trilogija, čije je prvi dio (“Love will tear us apart”) izveden na svim najznačajnijim festivalima u Hrvatskoj, gostovao u Francuskoj, Italiji, bio je dio programa Croatie, la voici te je uvršten i u program festival Culturescapes (Švicarska) u čijem je ovogodišnjem fokusu Balkan. Najavljena su i gostovanja u Italiji i Francuskoj u 2014. godini. Petra Hrašćanec dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2012. upravo za nastup u ovom solu.

Posebnost programa je i koprodukcijsi model koji ujedninjuje, ne samo europske plesne umjetnike, već i kroz program rezidencija uključuje i hrvatske institucionalne i izvaninstitucionalne subjekte koji su prepoznali kvalitetu projekta: između ostalih i Art Radionicu Lazareti iz Dubrovnika, te Zagrebački plesni centar.

Predstava je nastala u produkciji de facta, a u suradnji s Loge 22 (FR), Zagrebačkim plesnim centrom i Art radionicom Lazareti.

 
Nakon predstave uslijedit će koncert The Beatles Revival Banda s početkom u 22 sata.
The Beatles Revival Band osnovan je 1994. kao izraz divljenja i zaljubljenosti u glazbu neponovljive četvorke iz Liverpoola, a glavni pokretači cijele priče su Erik Malnar (Belfast Food) i Alen Širola (Belfast Food).
Do današnjih dana bend je održao par stotina koncerata, uglavnom u rock klubovima i dvoranama u Hrvatskoj i susjednoj Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, te festivalima kao Špancirfest, Beatleweek,…
Važno je istaknuti da je BRB 2004. pozvan da sudjeluje na Beatles festivalu u Liverpoolu gdje je održano 8 nezaboravnih koncerata, od toga 3 u legendarnom Cavern klubu, matičnom klubu samih Beatlesa.
 

 
Informacije i rezervacije

arl@du.t-com.hr

020324633

Cijene ulaznica:
pretprodaja: predstava + koncert 80 kn; koncert: 60 kn
na ulazu: 30 kn predstava, 70 kn koncert
pretprodaja ulaznica: Caffe bar Roxy, Pinky, Insomnia, Exit & Art radionica Lazareti

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist