Natrag
23.2.2019 14:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Osuđujemo odustajanje od hrvatskog teritorija”

17.9.2012 @ 12:41 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Na početku rasprave na tematskoj sjednici Županijske skupštine župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se traži odustajanje od ratifikacije te kako osuđuje olako odustajanje od hrvatskog teritorija.

Pomoćnica ministrice vanjskih poslova Andreja Metelko-Zgombić uz ostalo je istaknula kako ugovor potpisan 1999. godine od strane predsjednika Tuđmana i Izetbegovića je od tada u primjeni.

– Vlada je 2005. godine zastala s potvrdom ugovora, želeći vidjeti je li granica precizno utvrđena. Diplomatskim putem otvorena je mogućnost dijaloga, a od strane BiH stigli su prijedlozi za izmjenama. Republika Srpska najavljivala je otvaranje pitanja granice na Uni, a bošnjački krugovi tražili su otvaranje pitanja otvorenog mora. Godine 2010. komisija za granice RH razmatrala je ugovor, a održano je i zajedničko diplomatsko povjerenstvo koje je zaključilo da je ugovor izuzetno vrijedan za obje države, s tim da treba učiniti sve da ga države i ratificiraju – rekla je Metelko-Zgombić.

Na temu ratifikacije govorili su i autori knjige o granici na Kleku akademik Nenad Vekarić i Niko Kapetanić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana