GradPolitika

OŠTRO Dobroslavić: Vlahušić više ne smije u zgradu Grada, napravio je cirkus od Dubrovnika!

HDZ kandidati za Gradsko vijeće 2015.

HDZ-ov župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je u petak kako ta stranka mora dobiti predstojeće izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće u Dubrovniku kako se ”ne bi dogodilo da Andro Vlahušić koji je od Dubrovnika napravio cirkus ponovno uđe u zgradu gradske uprave”.
Na predstavljanju kandidata koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS za Gradsko vijeće Dubrovnika, Dobroslavić je istaknuo kako je suradnja na relaciji Županija – Grad s bivšim dubrovačkim gradonačelnikom bila gotovo nemoguća, te kako on ne smije biti ponovno gradonačelnik jer je pravomoćno osuđen čovjek.
”Moramo dobiti ove izbore da Vlahušić opet ne uđe u zgradu Grada. On je od Dubrovnika napravio cirkus. Vlahušić ne može biti gradonačelnik jer je pravomoćno osuđen za aferu Šipan. Stigla mu je presuda, a on za sebe kaže kako je slobodan čovjek”, rekao je župan Dobroslavić.
Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić osvrnuo se na činjenicu kako je upravo HDZ kao najjača oporbena stranka u Dubrovniku zaslužan za neizglasavanje proračuna. Bačić je istaknuo kako je takav potez gradske organzacije bio u potpunosti opravdan.
”HDZ nije mogao ostati u koaliciji s ljudima koji su osuđeni. Nismo mogli ni smjeli čekati presudu u aferi Šipan. Da smo ostali u Dubrovačkom dogovoru snosili bi odgovornost za to. Ne može se obraz kupovati s par stotina tisuća kuna koliko će koštati novi izbori. Izlazak iz Dubrovačkog dogovora je bila opravdana odluka Gradskog odbora HDZ-a, kao što je bila i odluka da se ne podrži proračun”, rekao je Bačić.
Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković i kandidat te stranke za gradonačelnika je ponovio kako je najveća koalicija oformljena upravo oko HDZ-a, te kako je uvjeren da će ih građani velikom većinom podržati drugu nedjelju u ožujku.
”Siguran sam da ćemo imati većinu u Gradskom vijeću i kako ćemo pobjedu odnijeti u prvom krugu izbora 8. ožujka”, rekao je Franković te zaključio kako očekuje pobjedu na temelju programa koji u prvi plan ne stavlja novac, već građanina, čovjeka i njegove probleme kao i ravnomjeran razvoj Dubrovnika.

TKO SU KANDIDATI HDZ-a ZA GRADSKO VIJEĆE POGLEDAJTE OVDJE.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist