Vaše vijesti

OŠTRA PORUKA SUGRAĐANIMA ‘Dragi Dubrovčani, imajte muda. I obraz’

OŠTRA PORUKA SUGRAĐANIMA 'Dragi Dubrovčani, imajte muda. I obraz'

Naš sugrađanin Ivan Vuković, stanovnik Grada i turistički vodič, objavio je danas na svom Facebook profilu osvrt na trenutno stanje u gradu Dubrovniku.

Njegovim riječima ne treba dodatni komentar, stoga tekst objave prenosimo u cijelosti:

‘Ako smijem, oglasio bih se. Mislim da i imam pravo po tati koji se rodio na Jezuitima, a i ja također živim u Gradu.

Dubrovnik više nije Grad, svakako ne u nastajanju 2020. i ostale uhljeb parole. Grad je u nestajanju kao Hrvatska koju oni neuhljebi napuštaju, a njih je 250 000. Stradun, naborana starica koju nitko ne održava. Neravni kamen od najsjajnije ulice jer podobni ‘građevinac’ s pikamerom izvadi kamen i vrati ga na falso mjesto. Sve će veća fuga riješiti. Političari ne šetaju sporednim ulicama, a i ne bi vidjeli razliku. Jer odgoj je bitna stvar. Mene je odgajao cijeli Grad.

Kad kreneš nositi spenzu ljudima sa Pelina ili Kazerme znaju čiji si. Sjećam se Buže. Nekad krcata lokalcima, a sad strancima. Sjećam se cijele ekipe iz Karmena, sa Prijekog i Sv. Marije. Nekad ‘neprijatelji’, a sad prijatelji.

Dobrodošli u restaurant Dubrovnik. Za stol više, za kunu više u profit Grada. Ili provizijicu nekome. Zabijte još jedan šank u Domus Christi, stol na Sv. Roka, popišajte se u Pile, a od Široke ulice napravite Usku. Bacite smeće pred crkvu ili zabijte klimu u fasadu samostana. Zabijte je već znate gdje.

Ja ću nastaviti pričati o Gradu u superlativima svojim gostima, šteta sto im pričam u prošlom vremenu kad je vladajući bio prvi među jednakima. Naučite i povijest Grada. Nekima bi svakako trebalo.

Dubrovnik je postao nečija privatna prčija, onome koga roditelji nisu dvaput doveli bosog na Stradun i da ispred Orlanda hrani golubove. Nisu ih ni naučili da kažu adio. Najljepša stvar u životu je kad uspravne glave điravaš Stradunom. I kad imaš obraz. I da kažeš starim Dubrovčanima ‘hvala vam na Gradu’.

Dragi Dubrovčani, imajte muda. I obraz.’

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist