Aktualno

Ostojić: “Vlahušić je prenaglio”

Ostojić: "Vlahušić je prenaglio"

Čini mi se da je odluka gradonačelnika prenagla i predlažem da je preispita za dobrobit turizma, ne samo Dubrovnika – kazao je ministar turizma Veljko Ostojić, osvrčući se na prekid suradnje Grada Dubrovnika i Pave Župan Rusković, prenosi večernji.hr.

Ministar Ostojić također je kazao kako su svi dobronamjerni gosti dobrodošli, a ako im ponašanje izlazi iz zakonskih okvira, to je stvar policije.

Podsjetimo, svoju neprimjerenu izjavu o mladim gostima iz Australije i Novog Zelanda bivša ministrica platila neproduženjem suradnje s Gradom Dubrovnikom. Točnije, suradnju joj je otkazao gradonačelnik Andro Vlahušić, koji smatra da je neprimjereno etiketirati goste Grada i proglašavati ih nepoželjnima.

Pave Župan Rusković ostaje pri već rečenom kako „neće dopustiti vulgarizaciju Grada“.
– U znak podrške zovu me kolege od Istre i Zagreba do Dubrovnika. Naravno da nisam protiv gostiju iz bilo koje zemlje, ali ako želimo kvalitetni turizam, moramo postaviti standarde. Ni u jednom gradu nije primjereno niti dopušteno hodati gol. To ne smeta samo domaćima nego i gostima. Ljetos su neke agencije, koje nam pune hotele s pet zvjezdica, upozoravale da razmišljaju izbaciti Dubrovnik i Hvar iz svojih programa jer im se gosti tuže na pijane razularene mlade noću i razbijeno staklo, bljuvotine i smeće ujutro – kaže Pave Župan Rusković.

Gradonačelnik Andro Vlahušić poručio je da ostaje pri svome.
– Svoju preporuku Turističkom vijeću da ne produlji ugovor Pavi Župan Rusković neću mijenjati. Nadam se i ubuduće dobroj suradnji s Ministarstvom turizma te da će se i cijela Hrvatska nakon tri godine moći pohvaliti 33-postotnim rastom u turizmu kao što se danas može Dubrovnik – kazao je Vlahušić.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist