Natrag
26.3.2019 12:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ostojić: “Vlahušić je prenaglio”

4.1.2012 @ 12:25 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Čini mi se da je odluka gradonačelnika prenagla i predlažem da je preispita za dobrobit turizma, ne samo Dubrovnika – kazao je ministar turizma Veljko Ostojić, osvrčući se na prekid suradnje Grada Dubrovnika i Pave Župan Rusković, prenosi večernji.hr.

Ministar Ostojić također je kazao kako su svi dobronamjerni gosti dobrodošli, a ako im ponašanje izlazi iz zakonskih okvira, to je stvar policije.

Podsjetimo, svoju neprimjerenu izjavu o mladim gostima iz Australije i Novog Zelanda bivša ministrica platila neproduženjem suradnje s Gradom Dubrovnikom. Točnije, suradnju joj je otkazao gradonačelnik Andro Vlahušić, koji smatra da je neprimjereno etiketirati goste Grada i proglašavati ih nepoželjnima.

Pave Župan Rusković ostaje pri već rečenom kako „neće dopustiti vulgarizaciju Grada“.
– U znak podrške zovu me kolege od Istre i Zagreba do Dubrovnika. Naravno da nisam protiv gostiju iz bilo koje zemlje, ali ako želimo kvalitetni turizam, moramo postaviti standarde. Ni u jednom gradu nije primjereno niti dopušteno hodati gol. To ne smeta samo domaćima nego i gostima. Ljetos su neke agencije, koje nam pune hotele s pet zvjezdica, upozoravale da razmišljaju izbaciti Dubrovnik i Hvar iz svojih programa jer im se gosti tuže na pijane razularene mlade noću i razbijeno staklo, bljuvotine i smeće ujutro – kaže Pave Župan Rusković.

Gradonačelnik Andro Vlahušić poručio je da ostaje pri svome.
– Svoju preporuku Turističkom vijeću da ne produlji ugovor Pavi Župan Rusković neću mijenjati. Nadam se i ubuduće dobroj suradnji s Ministarstvom turizma te da će se i cijela Hrvatska nakon tri godine moći pohvaliti 33-postotnim rastom u turizmu kao što se danas može Dubrovnik – kazao je Vlahušić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana