Natrag
15.12.2018 18:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ostojić: Uskoro privatizacija i nove investicije

20.4.2012 @ 14:19 Baldo Marunčić Aktualno
2;2

Podijelite:

Nakon sastanka gradonačelnika Vlahušića i ministra turizma Ostojića u izjavi za medije rečeno je kako će se na prostoru Dubrovnika i okolice podržavati svi projekti koji doprinose podizanju kvalitete i kapaciteta u turizmu.

– Razgovarali smo kako Grad Dubrovnik i Vlada RH u suradnji postići još bolje turističe rezultate, premda su i ovogodišnji rezultati u prva tri mjeseca za 30% bolji od lanskih. Posebno smo istaknuli pitanje visokestručne ugostiteljske škole, jer bez stručnih kadrova nema ni kvalitetnog ugostiteljstva. Također smo se dotakli i kongresnog centra, za koji se Grad kandidira s Vladom za ulaganje na EU fondove ili nekim koncesionarima koji se bave kongresima – kazao je gradonačelnik Vlahušić.

Dodao je kako Grad želi pokrenuti i projekt Babin kuka, koji je već duže vrijeme 'pod tepihom' negdje na sudu, a gdje je Grad podnio tužbu za povrat dijela zemljišta, što nije dobro ni za Grad ni za Babin kuk ni za Vladu.

– Htjeli bismo da ministar inicira zajednički sastanak s AUDIO-om, odvjetništvom, resornim ministarstvima, i da Babin kuk oslobodimo tog tereta i zadovoljimo javni interes, oslobodimo potencijal – kazao je Vlahušić.

Ministar Ostojić kazao je kako će Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica kroz svoje programe posebno podržavati projekte koji rade na produljenju sezone u zimskim mjesecima. Također očekuje i privatizaciju neprivatiziranih hotelskih tvrtki te nove investicijske projekte u Dubrovniku i okolini, navodeći pritom Hotele Maestral, Belvedere, Kupare i Prevlaku, sve s ciljem povećanja kapaciteta. Gradonačelnik je ministra upoznao i s dubrovačkim turističkim projektima, kao što je Dubrovnik Card.

– Hrvatska treba koristiti Dubrovnik kao kvalitetnu destinaciju, a i obrnuto. Dogovorili smo se da oko nekih tema već slijedeći tjedan na sastancima – kazao je ministar turizma Ostojić te dodao kako je projekt Kupari u visokom stupnju realizacije kao jedna od najpripremljenijih lokacija.

Ministar raspisivanje natječaja očekuje uskoro. Za kaznene prijave protiv osnivača Parka Prevlaka ministar je kazao kako se izvršna vlast neće mješati u sudski potupak.

– Svatko tko misli da su mu prava na bilo koji način povrijeđena, neka se pokuša preko suda izboriti za svoja eventualna prava – kazao je ministar Ostojić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana