Natrag
15.2.2019 22:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ostojić posjetio ITB u Berlinu

7.3.2013 @ 13:43 Baldo Marunčić Aktualno
3;3

Podijelite:

Ministar turizma Veljko Ostojić posjetio je jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova ITB u Berlinu, na kojem se predstavlja Hrvatska turistička zajednica s turističkom ponudom Hrvatske.

Na sajmu su i predstavnici Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.
– Prilikom posjeta ITB sajmu razgovarao sam s političkim strukturama, turoperatorima i drugim turističkim subjektima njemačkog gospodarstva i svi su potvrdili kako je Hrvatska sve atraktivnija turistička destinacija. Percepcija o Hrvatskoj je vrlo pozitivna, turoperatori razmišljaju i o proširenju poslovanja. Prognoze za turističku 2013. godinu su dobre, te vjerujem kako možemo ponoviti brojke iz 2012. godine, koja je, što se njemačkog tržišta tiče, bila rekordna – izjavio je
Ostojić, dodavši kako će, prema istraživanjima ADAC-a u Hrvatsku doći 4,5 posto Nijemaca koji su se odlučili za odlazak na godišnje odmore.

Prvi put u istraživanju Hrvatska je plasirana bolje i od Francuske te je peta poželjna destinacija, iza Španjolske, Italije, Austrije i Turske. Ovom se prilikom ministar se susreo s Klausom Brähmigom, predsjednikom Parlamentarnog odbora za turizam s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske i Njemačke te snažnom investicijskom ciklusu hrvatske Vlade.

Susreo se i s potpredsjednikom za turizam njemačkog automobilističkog kluba ADAC Maxom Stichom, s Dieterom Gaufom, predsjednikom njemačkog Međunarodnog saveza autobusnog turizma (RDA), o organizaciji seminara o autobuserstvu, koji bi se krajem studenog 2013. godine trebao održati u Hrvatskoj te s Burkhardom Storkom, predsjednikom Njemačke udruge biciklista (ADFC) o unaprjeđenju mogućnostima suradnje na području cikloturizma u Hrvatskoj.

O važnosti njemačkog tržišta za Hrvatsku Ostojić je razgovarao s državnim tajnikom za turizam u Ministarstvu gospodarstva Ernstom Burgbacherom. 

Komentari





O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana