Natrag
21.2.2019 02:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Oštećeni borovi prijetnja sigurnosti

10.10.2011 @ 13:34 Baldo Marunčić Aktualno / Grad

Podijelite:

Uklanjanje oštećenih borova bilo je nužno zbog sigurnosti samih Cavtaćana i njihovih gostiju te oštećenja samostana, stoji u demantiju Općine Konavle na informacije eko aktivistice Jadranke Šimunović.

 Informacija dojavljena na „Eko-fon“ od strane „uznemirenih Cavtaćana“ kako su u Cavtatu „neki dan iz čista mira kod Gospe od Snijega posječena dva zdrava sedamdesetogodišnja bora“,  a koju je medijima proslijedila eko aktivistica Jadranka Šimunović u potpunosti je pogrešna, tvrde iz Općine Konavle.
 
Uklanjanje oštećenih borova bilo je nužno zbog sigurnosti samih građana i posjetitelja Cavtata, te zbog oštećenja samostana koja su prouzrokovali borovi od kojih je jedan uklonjen još u lipnju kada je  nakon olujne bure pao na krovište samostana oštetivši pri tom oluk koji se sanira.
 
Drugi bor također je trebao biti uklonjen u lipnju jer je nakon bure bio znatno oštećen, ali je Općina Konavle odustala od uklanjanja nadajući se kako ga je moguće spasiti, no prošli tjedan i taj bor je pao na zid samostana te ga je bilo nužno ukloniti, navodi se u priopćenju Općine Konavle.
 
Na mjestu prvog bora namjerava se tijekom listopada posaditi čempres jer zbog turističke sezone nije bilo moguće ranije učiniti zbog turističke sezone.
 
Stoga, tvrde u Općini Konavle, nije došlo do nikakvog „ekocida“ kako navode eko aktivisti već je riječ o redovnom komunalnom i hortikulturnom uređenju Cavtata.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana