Politika

OSTAVKA ZBOG KOALICIJE S SDP-om Silvija Petrlić Saltarić napušta HSS

OSTAVKA ZBOG KOALICIJE S SDP-om Silvija Petrlić Saltarić napušta HSS

Silvija Petrlić Saltarić, dojučerašnja predsjednica Hrvatske seljačke stranke u Dubrovniku, podnijela je ostavku na sve stranačke funkcije i izlazi iz HSS-a. Na ovaj se korak odlučila nakon što je središnjica stranke najavila kako na prijevremene parlamentarne izbore izlazi s SDP-om.

-Obavještavam Vas da sam na sinoćnjoj sjednici Gradskog odbora HSS-a Dubrovnik podnijela ostavku na sve stranačke funkcije koje obnašam te sam potom od Središnjice HSS-a zatražila ispis iz Registra članstva Hrvatske seljačke stranke.
Ovakva odluka nije bila nimalo laka, jer posljednjih 15 godina bila sam aktivna članica Hrvatske seljačke stranke te sam je doživljavala kao svoju obitelj. Međutim, odluku sam donijela zbog osobnog neslaganja s političkim smjerom koji je Hrvatska seljačka stranka odabrala u budućnosti, odnosno zbog oštrog zaokreta prema politici koju ne smatram ni po čemu bliskoj svjetonazoru koji Hrvatska seljačka stranka baštini. Također, nisam uvjerena kako opcija za koju se HSS odlučio može dostojno braniti temeljne društvene i nacionalne vrijednosti koje HSS zastupa kroz svoj nauk i program – navela je Petrlić Saltarić u priopćenju.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist