Aktualno

Ostaju li vozači konavoskih linija bez posla?

Ostaju li vozači konavoskih linija bez posla?

Raskidanje ugovora između Općine Konavle i Libertasa, izazvalo je strah kako bi oni vozači koji rade na konavoskim linijama mogli ostati bez posla.

Podsjetimo, Libertas je 15. Listopada uputio dopis Općini u kojem traži nabavu tri autobusa prigradskog tipa čime bi se povećala pouzdanost,  kvaliteta usluge i smanjili troškovi održavanja.

Trošak po autobusu iznosio bio oko 28.000,00 kuna mjesečno.Općina je reagirala raskidom ugovora.

Na naš upit hoće li raskidom ugovora između Libertasa i Općine Konavle, dio vozača zaposlenih na tim linijama izgubiti posao, direktor Đuro Deranja je odgovorio:

-Raskid ugovora definitivno znači smanjenje fizičkog obima pružanja usluge, međutim reperkusije čina raskida ugovora u ovom trenutku nije moguće dovoljno precizno odrediti.  Broj vozača angažiranih na tzv. konavoskim linijama je cca 30.  Vezano za utjecaj koji bi raskid mogao imati na kadrovsku politiku možemo reći da ćemo, kao i u svaki puta dosada, postupiti sukladno Zakonu o radu i našim internim aktima – istaknuo je Deranja dodavši:

-Nadalje, želimo napomenuti da  je općina Konavle  suvlasnik Libertasa – Dubrovnik d.o.o. i da kao takva  ima obvezu pridonositi dobrobiti Društva kao cjeline i vjerujemo da će u daljnjem postupanju to imati u vidu.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist