Natrag
18.7.2018 08:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

OSTACI PROŠLIH VREMENA Trebamo li ‘brisati’ naše ‘reliktne’ ulice?

24.9.2017 @ 18:03 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

S prvim danom rujna Gradska skupština Grada Zagreba donijela je odluku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Odluku su predlagači, prije svih gradski zastupnik stranke ‘Neovisni za Hrvatsku’ Zlatko Hasanbegović, potkrijepili stavom kako je Josip Broz, iako antifašist, bio diktator, a oni koji su se tome protivili isticali su kako je Tito bio vođa antifašističkog pokreta u Hrvatskoj te veliki državnik svog doba. Ipak, politički dogovor je pao, a tabla s Maršalovim imenom odletjela s pročelja zgrada na jednom od najljepših trgova u metropoli. Hasanbegović pak nije stao na tome, već je počeo ‘glasno razmišljati’ o značaju češkog političara i prvog predsjednika bivše Čehoslovačke Tomaša Masaryka ili američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta za Zagreb i Zagrepčane. Ipak, još uvijek nismo vidjelu inicijativu za promjenom imena ta dva državnika.

Mi smo se pak odlučili pozabaviti nekim dubrovačkim primjerima.

 

Opširnije o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je u prodaji od srijede 20. rujna.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana