Natrag
17.2.2019 23:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Osposobljavanje stožera i vatrogasnih zapovjednika Općina Župa i Konavle

1.4.2014 @ 20:32 Dulist Županija
4;4

Podijelite:

Službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik proveli su program osposobljavanja stožera za zaštitu i spašavanje i vatrogasnih zapovjednika Općine Župa dubrovačka i Općine Konavle koji se tijekom ponedjeljka i utorka odvijao u prostorijama Općine Župa dubrovačka.
Tako su općine Župa dubrovačka i Konavle prve koje su našoj županiji prošle Program osposobljavanja stožera zaštite i spašavanja, zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnog zapovjedništva gradova i općina.
Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) kao nositelj osposobljavanja i usavršavanja u sustavu zaštite i spašavanja pripremila je programe osposobljavanja svih razina operativnih snaga za zaštitu i spašavanje koji za područje Dubrovačko-neretvanske županije na terenu provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje (PUZS) Dubrovnik – Voditeljica Odjela preventivnih i planskih poslova Ana Kordić, te Viši stručni savjetnik za prevenciju i planiranje Andija Raič.
Program se odvija tijekom dva dana u ukupnom trajanju od 12 sati, tijekom kojih se članove stožera i zapovjedništava upoznaje sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u JLP(R)S, stožernim upravljanjem u kriznim događajima, psiho-socijalnim aspektima ponašanja u katastrofama i studijom slučaja, te imaju priliku sudjelovati u simulacijskoj vježbi, kao i naučiti nešto o odnosima s javnošću.
Istovremeno, predstavnici JLP(R)S upoznati su s aktualnom kampanjom „Moj grad je siguran“ (Making Cities Resilient) koju je Organizacija ujedinjenih naroda pokrenula 2010.g. u okviru inicijative Smanjenje rizika od katastrofa, a u svrhu smanjenja rizika u gradskim i malim sredinama. Do sada je u Hrvatskoj inicijativa prepoznata u tri grada, od kojih je jedan i Grad Dubrovnik koji se u promidžbi i provedbi kampanje navodi kao primjer dobre prakse.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana