Grad

OSPICE MEĐU VIJEĆNICIMA? Kakve će mjere poduzeti Potrebica za Gradsko vijeće?

OSPICE MEĐU VIJEĆNICIMA? Kakve će mjere poduzeti Potrebica za Gradsko vijeće?

Je li predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica osigurao dovoljno zaštitnih maski za sjednicu Gradskog vijeća koja se održava u trenutku kad su u Dubrovnik stigle ospice?

Pitanje je koje se nametnulo nakon što je stigao poziv za novu sjednicu koja se održava 18. lipnja, a na kojoj će biti više od 40 ljudi. Pa i dvoje liječnika Opće bolnice Dubrovnik, koja je jedan od centara širenja ove zarazne bolesti, ali i liječnica sškolske medicine, inače djelatnica Službe za školsku medicinu Zavoda za javno zdravstvo.

Uz zaštitne maske, Gradsko vijeće trebalo bi osigurati i dovoljno dezificijensa, a pitanje je i je li u ovakvoj situaciji upitno držati upaljenu klimu, odnosno zatvorene prozore na toliki broj ljudi koji će se u tom trenutku naći u Velikoj vijećnici. Jer, uz 25 gradskih vijećnika tu će biti i gradskih pročelnika, PR-ovaca, novinara i snimatelja, gradonačelnik i zamjenice mu, ali i svi direktor gradskih komunalnih poduzeća i ravnatelji javnih ustanova u vlasništvu Grada.

Treba li spominjati kako dobar dio njih svakodnevno dolazi u kontakt s velikim brojem ljudi, a svi znamo kako se ospice jako brzo šire. Tko zna, možda će i sam ravnatelj OB Dubrovnik, inače gradski vijećnik, osigurati za svoje kolege vijećnike dovoljnu zalihu maski kako bi mogli bez straha braniti interese svojih sugrađana.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist