Grad

OSNOVNA ŠKOLA LAPAD Prva velika obnova nakon 40 godina!

OSNOVNA ŠKOLA LAPAD Prva velika obnova nakon 40 godina!

Bandić i ja imamo najveće gradilište! – našalila se ravnateljica Osnovne škole Lapad Mirjana Kaznačić pokazujući nam dio velikog gradilišta. Na 487 četvornih metara sportske dvorane postavlja se nova vibrirajuća podloga, koja će puno bolje odgovarati mladim školarcima sportašima.

Lapadska škola utemeljena je još davne školske godine 1944./45., a zgrada u kojoj se danas nalazi izgrađena je 1973. godine. Školu danas pohađa oko 1100 učenika od 1. do 8. razreda, a u svom sastavu ima i četverogodišnju Područnu školu Montovjerna. Od 2000. godine OŠ Lapad uključena je u UNESCO- u mrežu škola.

Zgrada škole obnavlja se sredstvima Grada Dubrovnika, a DuList je školu posjetio u punom jeku radova. Radovi na obnovi osam i nadogradnji četiri učionice trebali bi potrajati godinu dana.

– Uspjeli smo na takav način rasporediti razrede kako bismo sve učenike najnižih razreda imali u jednom dijelu zgrade. Imaju svoj prostor, izlazak u dvorište, prelijepi đardin s voćnjakom i cvijećem gdje će im biti kao u raju, a zatvorili smo i pristup vozilima čime smo postigli još veću sigurnost – kazala je ravnateljica.

Što će sve po završetku radova dobiti OŠ Lapad te kako su uspjeli riješiti problem produženog boravka za najmlađe školarce pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist