Grad

OSNOVNA ŠKOLA LAPAD Osigurano nesmetano odvijanje nastave do završetka radova

U koordinaciji Grada Dubrovnika i OŠ Lapad osigurano je nesmetano odvijanje nastave do završetka radova na energetskoj obnovi školske zgrade uz zadovoljenje najstrožih sigurnosnih uvjeta.

Predmetna nastava (samo za učenike od 5. do 8. razreda) će se privremeno odvijati u zamjenskim učionicama uz jednaku razinu kvalitete nastave, dok za učenike nižih razreda neće biti promjena.

Iz sigurnosnih razloga do iduće obavijesti neće biti dozvoljen ulazak u školsku zgradu sa sjevernog ulaza (s elektronskom rampom) nego je za pristup školi neophodno koristiti ulaz pored Kave. Parkiralište ispred Kave u tom će periodu biti otvoreno i na raspolaganju roditeljima koji djecu u školu dovode automobilima.

Podsjetimo, energetska obnova OŠ Lapad prvi je projekt u obrazovanju na području Grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima iz europskih fondova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,6 milijuna kuna, a financiranje najvećeg dijela investicije, čak 5,1 milijun kuna, osigurano je bespovratnim sredstvima iz EU fondova što energetsku obnovu.

Opsežni radovi na energetskoj obnovi škole započeli su krajem svibnja, a uključuju kompletnu izolaciju vanjske ovojnice, potpunu izolaciju krovišta i vanjskih zidova, zamjenu 99 vanjskih otvora i 6 vrata, ugradnju termostatskih ventila na 171 radijator te zamjenu postojeće rasvjete LED tehnologijom.

Po završetku cjelokupne investicije, a što je predviđeno sredinom listopada, uz osiguranje znatno boljih uvjeta za rad i boravak učenika u samoj zgradi, ostvarit će se 90% manji troškovi za energetsko funkcioniranje objekta, a samim time i značajna financijska ušteda.

Pročitajte još

OTVORENJE KRAJEM SRPNJA Lazareti ne smiju biti još jedan spomenik kulture koji će crpiti sredstva iz proračuna

Maria Prkut

DUBROVNIK OPET OBARA REKORDE Dvomilijunto noćenje ostvareno sedam dana ranije nego lani

Dulist

U SVRHU PROMOCIJE DESTINACIJE Održan sastanak dubrovačkih hotelijera i nacionalnog avioprijevoznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija