Županija

OSNOVCI NA TERENU U NP MLJET Održano predavanje ‘Proučavanje selidbe ptica prstenovanjem’

U Ivanjem polju u Nacionalnom parku Mljet dr. sc. Luka Jurinović, mag. biol. održao je predavanje ‘Proučavanje selidbe ptica prstenovanjem’ učenicima od prvog do trećeg razreda Osnovne škole Mljet – područne škole Goveđari.

Učenici su obišli postavljene mreže za hvatanje ptica te im je pobliže objašnjena korištena metodologija. Demonstrirano im je i postupanje s uhvaćenom pticom, kojoj se bilježi ime vrste, spol, starost, uhranjenost, masa i duljina krila, a zatim se nakon prstenovanja uhvaćena jedinka čim prije pušta na slobodu. Učenici su postavljali brojna pitanja te su pokazali veliki interes za istraživanja i zaštitu ptica, usprkos vrlo hladnom jutru u prirodi.

Suradnja Stručne službe NP Mljet s OŠ Mljet nastavlja se danas, 13. prosinca kada je u planu održavanje istog predavanja o istraživanju selidbe ptica na Mljetu učenicima od petog do osmog razreda Osnovne škole Mljet u Babinom Polju.

Tijekom ovog tjedna, u Ivanjem polju uhvaćeno je i prstenovano 90 jedinki 12 različitih vrsta ptica.

Fotografije: S. Kraljević, A. Popijač, L. Taylor, L. Jurinović

Pročitajte još

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja položeni vijenci u Čilipima

Dulist

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dulist

UOČI DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI Položeni vijenci na Spomen obilježju u Mandaljeni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija