Politika

OSNOVANA ŽUPSKA STRANKA Za predsjednika jednoglasno izabran Antun Bašić

OSNOVANA ŽUPSKA STRANKA Za predsjednika jednoglasno izabran Antun Bašić

Osnivačka skupština Župske stranke u nedjelju usvojia je statut i program rada te izabrala članove stranačkih tijela, čime je 24. studenog s radom i djelovanjem započela Župska stranka -ŽUPKA. Na mjesto predsjednika jednoglasno je izabran Antun Bašić.

Hotel Sheraton u Srebrenom bio je mjesto okupljanja članova i simpatizera koji su 24. studenog, s početkom u 18 sati, odlučili dati novi pečat svom političkom djelovanju. Okupljeni oko aktualnih oporbenih vijećnika nezavisnih lista općine Župa dubrovačka, nakon intonacije himne te odavanja počasti dubrovačkim braniteljima pristupili su osnivanju nove političke stranke, čiji su statut i program rada jednoglasno usvojili.

Kao svoje temeljne vrijednosti navode slobodu, pravednost, aktivizam i samostalnost.

“Nužno je provesti sveobuhvatnu modernizaciju kompletnog sustava vođenja Općine, motivirati upravna tijela, ubrzati procese donošenja odluka, modernizirati način komunikacije unutar Općine ali i prema van. Danas imate „ležeće policajce, konope i stupiće“, sve te relikte prošlosti ćemo zamijeniti modernim sustavima upravljanja poput videonadzora, kamera za kontrolu brzine i automatskih rampi. Svijet oko nas se razvija i mijenja, mi želimo biti aktivni sudionici tih procesa, želimo da Župa kao društvo uči, napreduje i prati taj ritam svijeta”, poručio je u svom govoru Bašić.

Za potpredsjednike stranke izabrani su Marko Miloslavić i Petar Vuletić, dok je na mjesto glavnog tajnik postavljen Mario Previšić. Za predsjednika Nadzornog odbora izglasan je Mario Grbić, a dužnost predsjednika Suda časti vršit će Robert Ćorak.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist