Natrag
20.2.2019 14:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Osnovan WPO – svjetska udruga vaterpolista

24.4.2013 @ 11:01 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

Međunarodna udruga vatepolista – Water Polo Players' Organization (WPO), prva takva organizacija na svijetu, pokrenula je svoju službenu internetsku stranicu waterpoloplayers.org i Twitter profil @WPOofficial.

WPO je neprofitna, neovisna međunarodna udruga osmišljena od grupe vaterpolista i drugih ključnih osoba koji trenutno rade zajedno kao osnivači udruge.
 
– Glavni cilj WPO-a je postati kolektivni međunarodni glas vaterpolista diljem svijeta, poboljšati solidarnost između vaterpolista, razviti odnos s čelnim ljudima vaterpolo društava te pružati podršku vaterpolistima u inozemstvu. Kako bi se osigurao najveći upis članova, WPO članstvo je otvoreno svim igračima, i muškarcima i ženama, amaterima i bivšim sportašima, te je prvu godinu besplatno (nakon prvog mandata naknadne pristojbe će biti neznatne) – stoji u priopćenju kojeg potpisuje jedan od osnivača, Jugov Amerikanac Tony Azevedo.
 
Službeno objavljivanje WPO-a, popraćeno konferencijom za novinare putem live-streaminga, odvit će se u Španjolskoj, točnije u Barceloni, 20. srpnja neposredno prije Svjetskog prvenstva.
 
Također, WPO je trenutno u procesu angažiranja vaterpolistica koje bi bile osnivači, državni delegati, a na kraju i dio odbora.
 
Detalji o službi za korisnike, online upisima za članstvo, osnivačima, službenom objavljivanju i svim ostalim informacijama mogu se pronaći na stranici WPO-a www.waterpoloplayers.org.
 
Inače, među osnivačima WPO-a su i Jugaši Miho Bošković, Tony Azevedo, Maro Joković, Aleksandar Ivović i Nikola Janović.
 
Uz njih, tu su i Talijani Maurizio Felugo i Alessandro Oliveiro, Mađari Adam Decker, Gergely Kiss i or Nagy, Japanac Kan Aoyagi, Kanađanin Kevin Graham, Kinez Ge Weiging, Amerikanac Merrill Moses, španjolski Brazilci, braća Felipe i Kiko Perrone te Srbi Andrija Prlainović i Petar Trbojević.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana