Zanimljivosti

OSMIJEH OD UHA DO UHA Veliki glumac i gospar Miše Martinović dobio zanimljiv poklon

Dom Marina Držića ovog je četvrtka uručio rođendanski poklon velikanu hrvatskog glumišta, gosparu Mišu Martinoviću.

Portret kojeg je muzejska pedagoginja Doma Marina Držića, akademska slikarica Jasmina Runje izradila još u travnju, dočekao je pravu priliku za uručenje – 94. rođendan, kojega je ovaj doajen dubrovačkog teatra proslavio 1. lipnja. U toplini svojeg doma, okružen obitelji, evocirao je crtice iz svog bogatog osobnog i glumačkog života.

-Poseban je bio užitak držati u ruci njegov primjerak knjige Frana Čale, Djela Marina Držića, u kojoj je objavljeno sve što je naš najveći komediograf napisao, a Miše Martinović je svako djelo akcentuirao, ostavljajući budućim naraštajima glumaca nemjerljivo tezoro. Vrijeme nije izbrisalo poseban sjaj u očima i sugestivnu gestikulaciju kojom je pratio prepričavanje zgoda i nezgoda iz vlastitog života, a mi smo se još jednom uvjerili kako je Miše Martinović veliki glumac i gospar – ističu iz Doma Marina Držića.

Pročitajte još

Danas se slavi blagdan Gospe od Orašca

Dulist

OD 1. SRPNJA Ryanair ponovno prometuje na liniji Dublin – Dubrovnik

Dulist

Očišćen okoliš Ville Aurore i odmarališta na Jakljanu, kreće druga faza revitalizacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija