Aktualno

OSMIJEH IZNAD OBLAKA Croatia Airlines ugostila djecu i njihove udomitelje na letu za Dubrovnik

OSMIJEH IZNAD OBLAKA Croatia Airlines ugostila djecu i njihove udomitelje na letu za Dubrovnik

Croatia Airlines na današnjem je prijepodnevnom letu Zagreb – Dubrovnik u svom zrakoplovu ugostio oko pedeset djece iz udomiteljskih obitelji i njihove udomitelje, okupljene oko udruge Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece. Riječ je akciji ‘Osmijeh iznad oblaka’ kojom se nacionalni avioprijevoznik na svoju 30. obljetnicu poslovanja uključio u obilježavanje tridesete obljetnice donošenja Konvencije o pravima djece.

U povodu Svjetskog dana djeteta pridružio se globalnoj inicijativi UNICEF-a kojom se promiču dječja prava i koja djeci širom svijeta omogućuje da se čuje njihov glas. UNICEF Hrvatska pozvao je hrvatske tvrtke da otvore svoja vrata djeci, što je CA ovom akcijom i učinila.

Bila je to jedinstvena prigoda za djecu i udomitelje da dožive iskustvo letenja, a istodobno i mogućnost da bolje upoznaju poslovni svijet i kažu što misle o temama koje su im važne. Nakon slijetanja u Dubrovnik za drage goste organiziran je obilazak Zračne luke Dubrovnik tijekom kojeg su predstavljeni poslovni procesi najjužnije hrvatske zračne luke, a cjelodnevni program završava povratnim letom Dubrovnik – Zagreb, ističu u priopćenju.

– S iskrenim veseljem pridružili smo se hvalevrijednoj inicijativi UNICEF-a jer su iskreni dječji osmjesi i njihova radost neprocjenjivi. Nadam se da naši današnji gosti sa sobom nose drage uspomene, osobito zbog toga što su mnogi od njih prvi put putovali zrakoplovom, dok smo imu suradnji s partnerima istodobno približili sustav zračnog prometa u Hrvatskoj i proširili horizonte – rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

– U ime djece iz udomiteljskih obitelji i udomitelja želim zahvaliti Croatia Airlinesu što je prepoznao potrebe djece koja odrastaju u udomiteljskim obiteljima omogućivši im ovo prekrasno iskustvo, koje će pamtiti cijeloga života. Inicijativa Svjetski dan djeteta podsjeća nas da je briga za djecu obaveza za cjelokupnu zajednicu i jako nam je dragošto je Croatia Airlines kroz ovu akciju pokazao osjetljivost prema jednoj od najosjetljivijih skupina našeg društva – izjavila je Dubravka Čordašev, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.

O Svjetskom danu djeteta
Svjetski dan djeteta obilježava se svake godine 20. studenoga jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta.Kao međunarodni dokument Ujedinjenih naroda,Konvencija sadrži univerzalne standarde koje države moraju jamčiti svakom djetetu. Konvenciju je tada potpisalo 196 država, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti.
Time je svijet dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava te da će učiniti sve kako bi se zaštitila i osigurala njihova prava na preživljavanje, razvoj, učenje i razvijanje do punih potencijala, bez diskriminacije.

Pročitajte još

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist