Zanimljivosti

Oslobodite mobitel od ovih pet najvećih ‘žderača baterije’!

Oslobodite mobitel od ovih pet najvećih 'žderača baterije'!

Pametni telefoni brzo mogu postati preopterećeni brojnim nepotrebnima aplikacijama koje, ne samo da zauzimaju prostor za pohranu podataka, već utječu i na performanse telefona, kao i na vijek baterije.

Uz dole navedene aplikacije, provjerite koje programe i aplikacije ne koristite, jer i njih je korisnije ukloniti.

Facebook
Ova aplikacija troši bateriju više nego bilo koja druga, a ne ispunjava funkciju. Naime, umjesto aplikacije Facebook, dovoljno je koristiti bookmark koji će stajati na vašem početnom ekranu i otvoriti vaš profil unutar internetskog preglednika.

Bilo koja aplikacija za vremensku prognozu
Ove su aplikacije pri samom vrhu kada je riječ o “cijeđenju” baterije, zato što konstantno ažuriraju podatke. Umjesto widgeta za prikaz vremenske prognoze i aplikacije za vremensku prognozu bolje je koristiti glasovnu “OK, Google” opciju.

AntiVirus Security ili bilo koja druga antivirus aplikacija
Ako aplikacije preuzimate sa sigurnih adresa, odnosno Google Play trgovina, telefon vam je siguran od virusa i time su antivirus aplikacije potpuno besmislene. Prije će vam ukrasti telefon, nego ga napasti “iznutra”, navodi ovaj portal, dodajući da je Google prilično okretan kada je u pitanju borba protiv virusa u njihovim virtualnim trgovinama aplikacija.

Clean Master ili bilo koja druga aplikacija za čišćenje nepotrebnih datoteka
Aplikacije ovog tipa uglavnom brišu nepotrebne datoteke i tako poboljšavaju performanse telefona, ali nisu dovoljno efikasne da biste im omogućili “čitavu” aplikaciju. Naime, to možete riješiti vrlo brzo sami, brisanjem sačuvanog cachea – Settings > Storage > kliknite na Cached data > OK.
Ova aplikacija, naime, troši puno baterije, između ostaloga i zbog reklama.

Internetski preglednik koji dolazi s telefonom
U Google Play trgovini moguće je preuzeti bolji i sigurniji browser od Google Chromea koji je originalno došao na vašem smartphoneu.

 

Izvor: Poslovni dnevnik

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist