Crna kronika

Osam kajakaša na Šipanu zahvatilo nevrijeme, jedan zatražio medicinsku pomoć

Osam kajakaša na Šipanu zahvatilo nevrijeme, jedan zatražio medicinsku pomoć

Osam kajakaša u ponedjeljak je s vanjske strane Šipana zahvatilo jako nevrijeme te je odmah pokrenuta akcija spašavanja. Prema priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, poziv pogibelji je u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik zaprimljen deset minuta nakon podne putem službe Hitne medicinske pomoći Dubrovnik, čiji djelatnici su netom prije zaprimili poziv grupe od osam kajakaša. Tada su službenici LK Dubrovnik u koordinaciji sa MRCC Rijeka pokrenuli akciju spašavanja prema dojavljenoj poziciji, kamo su angažirani i službenici Pomorske policije Dubrovnik, koji su u akciju isplovili iz Slanog.

Nedugo potom, u 12.44h službenici Pomorske policije izvijestili su LK Dubrovnik i MRCC rijeka da su uočili kajakaše s vanjske strane otoka Šipana, na pola puta između Rta Prtuše i prolaza Harpoti te su iz mora spasili pet kajakaša, dok su službenici LK Dubrovnik spasili preostalo troje kajakaša, nakon čega su ih prevezli u Luku Šipansku, kamo su u 14.25h spašene brodolomce preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći. Među spašenim brodolomcima, sedam je državljana Kraljevine Norveške i jedan državljanin Republike Hrvatske, koji je ujedno vodio skupinu kajakaša.
Među spašenim brodolomcima samo jedna osoba, Norvežanin, trebao je medicinsku pomoć, s obzirom na manje ozljede po tijelu, u vidu oguljotina.
Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik po okončanju spasilačke aktivnosti nastavili su očevidna postupanja u cilju utvrđivanja uzroka ove pomorske nesreće.

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist