Crna kronika

Osam Albanaca zaustavljeno na granici

Osam Albanaca zaustavljeno na granici

Policijski službenici Policijske postaje Gruda tijekom proteklog vikenda u dva su navrata zatekli tri državljanina Albanije koji su pokušali ući u RH korištenjem krivotvorenih dokumenata.

U prvom slučaju radi se o dva državljanina Albanije, vozač i putnik u automobilu albanskih nacionalnih oznaka, koji su policijskim službenicima na graničnom prijelazu Karasovići dali na uvid krivotvorene putne isprave Albanije.
 
Treći državljanin Albanije je upravljajući automobilom, također albanskih nacionalnih oznaka, pokušao ući u RH na istom graničnom prijelazu koristeći se krivotvorenom međunarodnom i nacionalom vozačkom dozvolom Albanije.
 
Sva trojica su uhićena i dovedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega su zbog sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenja isprave, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, a potom su dovedeni u  nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku.
 
Osim krivotvorenih putnih isprava, policijski službenici Policijske postaje Gruda su tijekom proteklog vikenda zatekli ukupno pet državljana Albanije koji su u dva navrata pokušali ilegalno ući u RH. Četvorica su zatečena u subotu 5. listopada, oko 2 sata, u mjestu Palje Brdo u Konavlima, dok je peti državljanin Albanije zatečen slijedeće noći, oko 3.45 sati, u mjestu Gruda.
 
Prilikom zaticanja državljani Albanije nisu imali potrebne isprave za prelazak državne granice odnosno u svojim ispravama nisu imali ulazne  numeratore, zbog čega se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu. Utvrđeno je da su u RH ušli ilegalno iz Crne Gore, i to pješice, izvan graničnog prijelaza.
 
Petorici državljana Albanije doneseno je Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Crnu Goru.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist