Natrag
18.7.2018 03:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

OŠ LAPAD Učenici sudjelovali u hvalevrijednom projektu ‘Sat povijesti iz Vukovara’

17.11.2017 @ 19:15 Dulist Aktualno
4;4

Podijelite:

Prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u četvrtak 16. studenog 2017. vukovarska Osnovna škola Dragutina Tadijanovića povezala je putem videokonferencije učenike i učitelje više od dvadeset hrvatskih škola, među kojima je i Osnovna škola Lapad.

Tako su učenici sudjelovali u hvalevrijednom projektu ‘Sat povijesti iz Vukovara: Učitelji u Domovinskom ratu – Učitelji uče primjerom’. Program su osmislili i proveli: prof. povijesti Lucija Vujica, prof. tehničke kulture Dino Ćatović, pedagoginja Sonja Puhjera, prof. hrvatskog jezika Danijela Bubalo i Hajdi Hajdić Vićan te knjižničarka Nikolina Miloslavić.

– Za nas je ovaj projekt posebno značajan jer smo se zahvaljujući njemu povezali i nastavili prijateljstvo s OŠ Dragutina Tadijanovića i izvan projekta – spomenula je pedagoginja škole Sonja Puhjera.

Ovaj sat povijesti posvećen je svim učiteljima koji su tijekom ratnih godina ustrajali u svom pozivu pokušavajući omogućiti djeci normalno djetinjstvo. Učenice 8.-ih razreda Ana Maškarić, Katarina Mrvalj i Maris Pasqalicchio čitale su svjedočanstva iz rata ravnateljice Mirjane Kaznačić i učiteljice Anđe Radulović.

‘A tamo u daljini tiho tuguje Vukovar… Zavija vjetar i nosi suze u oblake natopljene sjećanjem… Da se ne zaboravi i ne ponovi nikad, nikad više…’

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana